Enkuksi kakun nimi on "Never-fail-chocolate-cake" eli tämä kakku ei VOI epäonnistua. Jos se epäonnistuu, soita minulle! Vastaan puhelimeen, ihan varmasti!
Kakun tekoon tarvitset kaksi kulhoa, mittavälineet ja puulusikan sekoitusta varten. Eli et välttämättä tarvitse edes tehosekoitinta, mikä täällä on oikein kätevää. Sähköä ei nimittäin voi pitää itsestäänselvyytenä (kirjoitan tätä postausta akkujen varassa).
Sekoita isommassa kulhossa jauhot, sooda, tumma kaakaojauhe, sokeri ja suola.
Sitten sekoita pienemmässä kulhossa ruokaöljy, vesi ja etikka. Alkuperäisessä ohjeessa tähän lisätään vielä vanilija-uutetta, mutta Suomessa leipovat voivat lisätä varmaan sokerin mukana vanilijasokeria makua antamaan.
Sitten lisää "märät" aineet "kuivien" sekaan ja sekoita hyvin.
Itse käytän paistamiseen 9"x13" kakkuvuokaa. Sekin taitaa olla amerikkalainen mitta. Senteiksi muutettuina vuoka on 23 x 33. Kakusta tulee mukavan korkea, mutta jos käytät esim. laajempaa uunivuokaa, saat luonnollisesti litteämmän kakun. Seuraa silloin paistumista tarkemmin, ettei kakku kärähdä!
Paista n. 30-35 minuuttia keskilämpöisessä uunissa.
Kuinka moni tietää kuinka kuuma on keskilämpöinen uuni? Ei se mitään, en minäkään! Kun kaasua ei ole, käytän pientä punaista sähköuuniani, ja se on todella ärhäkkä. En uskalla jättää sitä yksin leipomuste
Kesäaikaan kaupunki antaa kaasua, ja silloin käytän normiuuniani, joka paistaa lempeästi ja rauhallisesti, ja voin luottaa paistoaikoihin.
Tervetuloa leipomaan Keski-Aasian malliin, missä mikään sääntö ei pidä ja luovuudella on suuuuuri tila!
Resepti:
7,5 dl jauhoja
2 tl ruokasoodaa
5 rkl kaakaojauhetta
5 dl sokeria
1 tl suolaa
1,6 dl ruokaöljyä
(2tl vanilijauutetta)
5 dl vettä
2 rkl etikkaa.
No comments:
Post a Comment
Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?