March 5, 2010

Supercalifragilisticexpialidocious

Käsi ylös, jos osaat selittää blogini pitkänpitkän otsikon. Hhmmm? Eikö ketään? Aha: siellä on joku, joka on katsonut Maija Poppasta!

Englannin kielen jalon taidon osaavat varmaankin sen jo hoksasivat: supercalifragilisticexpialidocious on Maija Poppas-musikaalissa erään laulun nimi. Aiheesta voit lukea tästä. Laulun otsikossa on 34 kirjainta, ja sen keksivät lauluntekijäveljekset Richard ja Robert. Supercalifragilisticexpialidocious tarkoittaa englanninkielellä suurinpiirtein: "Atoning for educability through delicate beauty". Jätän tämän lausekimurantin suomennoksen ammattilaiskääntäjille!

Sana on myöskin musikaalissa selitetty näin: "something to say when you have nothing to say"! Ja se oli minun mielestä hauska otsikko blogille. "Sana, joka sanotaan silloin kun ei ole mitään sanottavaa"!

(mutta jotta löytäisit blogin myös silloin kun sinulla ei ole suoraa linkkiä tänne näpeissäsi/näppäimistölläsi, laitoin osoitteeksi CentralAsianLiving. Tästä valinnasta kirjoitan...eikunsiis...BLOGGAAN myöhemmin).

No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?