March 8, 2010

Hyvää Naistenpäivää!

Maaliskuun kahdeksas päivä on kansallinen vapaapäivä. Naisille ostetaan lahjoja ja perhepiireissä juhlitaan tätä kansainvälistä päivää. ...Ai mikä? Niin, eihän se Suomessa ole niin kummoinen juhlapäivä. En muista, että olisimme sitä koskaan juhlineet...joskus olen ostanut tulppanikimpun itselleni.

Olemme täällä monena vuotena ostaneet pienet lahjat ystäväpiirin naisille. Suklaata, kukkia, kakkuja, lapsille jokin pieni koru tai koriste-esine. Tänä vuonna leivoin suklaakakun ja annoin kukkien siemeniä niille, joilla on pihaa.

Tässä kuvia suklaakakusta lautasella. Ripottelin yksinkertaisen, mutta ihanan kostean kakun päälle tomusokeria ja painoin keskelle vaaleanpunaiset vadelmanmakuiset m&m-karkit. Niitä ei taidakaan saada Suomesta?
Eräälle ystävälle halusin tulostaa jonkun rohkaisevan Raamatunpaikan. En vain millään osannut päättää, minkä paikan!

Aamupäivällä oikaisin sohvalle lepäämään, ja mies toi siihen kaksi kirjaa, joita piti kuulemma lukea. Sain valita rukouskirjan tai kommentaarin Luukkaan evankeliumista. Aloin lukemaan kommentaaria, ja tykkäsinkin siitä...olen tämmöinen ikuinen opiskelija.

Erityisesti kiinnitin huomiota Mariasta kertovaan osioon. Ja Marian Kiitosvirsi oli todella hyvin selitetty ja kommentoitu tässä kirjassa, tuli oikein inspiraatio. Niinpä päätin sen sitten tulostaa ja laittaa raameihin muutamien rohkaisun sanojen kanssa.

"Ja Maria sanoi: "Minun sieluni suuresti ylistää Herraa, ja minun henkeni riemuitsee Jumalasta, vapahtajastani; sillä hän on katsonut palvelijattarensa alhaisuuteen. Katso, tästedes kaikki sukupolvet ylistävät minua autuaaksi. Sillä Voimallinen on tehnyt minulle suuria, ja hänen nimensä on pyhä, ja hänen laupeutensa pysyy polvesta polveen niille, jotka häntä pelkäävät. Hän on osoittanut voimansa käsivarrellaan; hän on hajottanut ne, joilla oli ylpeät ajatukset sydämessään. Hän on kukistanut valtiaat valtaistuimilta ja korottanut alhaiset. Nälkäiset hän on täyttänyt hyvyyksillä, ja rikkaat hän on lähettänyt tyhjinä pois. Hän on ottanut huomaansa palvelijansa Israelin, muistaaksensa laupeuttaan Aabrahamia ja hänen siementänsä kohtaan iankaikkisesti, niinkuin hän on meidän isillemme puhunut."

Rohkaisevia kohtia:
Jumala on minun pelastajani. Ei vain "Pelastaja" tai "Kaikkien ihmisten Pelastaja", vaan minun henkilökohtainen pelastajani. Maria tarvitsi pelastajaa ihan niin kuin me muutkin.

Jumala antaa apunsa ja armonsa avuttomille, nöyrille ja nälkäisille.
En voinut olla ajattelematta niitä monia naiskohtaloita, joihin olemme täällä Keski-Aasiassa törmänneet. Tuntuu, että melkein jokaisella on jokin traaginen elämänkohtalo/kertomus.

400 vuoden hiljaiselon jälkeen Jumala ilmestyi, joten ei ihme, että Maria oli täynnä kiitollisuutta. Jumala ei ollut unohtanut heitä, ja Hän aikoi täyttää lupauksensa, loppuun asti!

Jumala ei ole unohtanut naisia!
:)

No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?