January 13, 2016

Koiravauvoja

Juuri ennen joulua Muffy sai viisi pentua.  Ne ovat aivan suloisia: kolme mustaa, joissa jokaisessa valkoisia koristeita, yksi ruskea ja yksi vitivalkoinen pentu.  


Muffy hoiteli synnytyksen ja pennut alusta loppuun itse.  
Synnytyspaikka olisi voinut olla vähän paremmin ajateltu, Muffy aloitti pentujen tekemisen eteisessä juuri kun kahden työmiehen piti tulla poraamaan uusia naulakkoja seinään.  Siitäkin kuitenkin selvittiin hetken viiveellä.  

Teimme tuoreelle perheelle lämpimän pesän keittiöön, koska sää ei salli vastasyntyneiden olla ulkona kuten kesäpentujen kanssa teimme.  


Ensimmäiset viikot menevät nukkuessa ja kasvaessa.  


Pennut ovat kohta neljä viikkoa vanhoja.  Tällaisia taaperoita meillä on nyt: 


Kaksi poikaa: 


Eilen ja tänään kokeilimme kiinteiden aloittamista ja pennut ahmivat kauhealla vauhdilla kaiken mitä irti lähti.  Oli ehkä jo aika aloittaa lisäruoka :)  


Niin mielellään lapset haluaisivat ne pitää, mutta jokin järki tässä täytyy olla.  Onneksi kaikille on ottaja. 


"Alaska" on valkoisen pennun nimi.  Kuulemma valkoiset jäävät eläinmaailmassa helposti pahnanpohjimmaiseksi, ja Alaska onkin kooltaan pienin pentu.  Pieni koko ei kuitenkaan estä elämässä eteenpäin pääsemoistä, Alaska on ensimmäinen, joka pääsi kiipeämään pesästä pois ja on muutenkin hyvin ketterä.  Pullerot pojat eivät ole vielä onnistuneet pakenemaan ilman apua pesää reunustavien tiiliskivien yli.  


Winnie the Pooh syntyi viimeisenä.  Tytöt ristivät sen uudestaan ja nyt kutsumme sitä nimeltä Lollipop eli Tikkari.  


Kisumirri Tiger oli hyvin kiinnostunut pentujen ensimmäisestä ulkoilusta, muttei uskaltautunut pensaiden turvasta lähemmäksi.  Muffy on hyvin suojeleva emo.  Kissoja ajatetaan vauhdilla pitkin pihaa ja muurin takanakin haukutaan varmuuden vuoksi kovalla äänellä, etteivät ilkeät kissat vain uskalla pihalle.  On tämä pentuaika niin hauskaa!  


4 comments:

 1. Moikka!

  Kommentoinkin tänne jotain muutamia kuukausia sitten ja kyselin missä päin Keski-Aasiaa asuttekaan. Jostain syystä ensi kertaa Keski-Aasian maihin törmättyäni en vain ole saanut sitä pois mielestäni, jokin siinä kiehtoo, ehkä juuri se ettei se ole vielä pilattu turistien myötä, tästä osasta maapalloa huokuu joku tietty aitous ja jännä idän ja lännen sekoitus.. Tietenkin Ville Haapasalon Silkkitie 30 päivässä ei ole auttanut asiaa vaan vain syvensi mielenkiintoa. Okei, kysyisinkin siis: suosittelisitko Silkkitien/Keski-Aasian läpi matkustamista? Kuinka hyvät ovat liikenneyhteydet maiden läpi, onko turvallista, hintataso yms.? Ottaisin siis miespuolisen kaverin mukaan mikäli lähtee. :D kiitos paljon jo etukäteen vastauksesta!

  t. Julia

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Julia!

   Mielenkiintoinen kysymys! Me ei nähtykään sitä Ville Haapasalon ohjelmaa, vaikka kuulimme siitä paljon. Keski-Aasiassa on paljon juuri tuota off the beaten path tunnelmaa. Suosittelisinko? :) Jos olet matkustellut jo paljon turistipaikoissa ja vähän väsähtänyt niihin, tämä voi olla ihan oikea paikka. Laatua ja luksusta ei ole paljon, mutta kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja on.
   Turvallisuus on hyvä mun mielestä, en ole ikinä pelännyt omasta puolesta enkä kokenut ahdistelua, mutta viranomaisten puolelta saa kokea ylikontrollointia ja papereiden tarkistamista. Huolehdi että kaikki viisumit on kunnossa ENNEN maahan saapumista ja ne on voimassa tarpeeksi pitkään.
   Vastauksesta tulee niin pitkä, että taidanpa tehdä tästä oman postauksen! Laitan kuvia ja linkkejä mukaan, joten odota hetki!

   Delete
  2. No niin, kirjoitin oman postauksen aiheesta,
   Toivottavasti siitä on apua!
   http://centralasianliving.blogspot.co.uk/2016/01/matkalle-keski-aasiaan.html
   p.s. en kyllä yhtään huomannu sun kirjoitusvirheitä, piti ihan käydä lukemassa uudestaan, että missä muka! :)

   Delete
 2. Anteeksi jotain ihan hölmöjä kielioppivirheitä eksyi tonne mukaan, tai vähän epäselvän oloinen, en oo pitkään aikaan kirjoitellut suomeksi mitään ja ihan yllättävän hankalaa tämä tämmöinen. :D

  ReplyDelete

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?