May 28, 2010

Puistossa

Meidän lapset rakastavat leikkikenttiä. Kun tulimme Suomeen viime kesänä, kaikkein paras viihdyke oli ihan tavalliset leikkikentät.

Meillä ei ole leikkikenttiä täällä kotikaupungissamme Keski-Asiassa. Meillä on kaksi puistoa, joissa on muutama huvipuistolaite. Niissä saa ajella pikkurahalla. Joskus sunnuntaina viemme lapset pienempään puistoon vähän juoksemaan ja ajelemaan laitteisiin.

Vaikka vauhti ei pikkupuiston laitteissa päätä huimaa, niin ihan kivaa silti oli. Ja oli ihan hyvä ettei vauhti huimannut päätä. Usein laitteissa ei ole minkäänlaisia turvavöitä, tai jos on, ne on yksinkertaiset ketjut, joita vilkas poikamme irrottelee kesken suurimman vauhdin. Siinä saa sitten sydän sykkyrällä huutaa "EEII! Ei saa irroittaa ketjua!!!". Nyt olemmekin oppineet, että jos lasten kanssa mennään suuremman puiston nopeampiin laitteisiin, kannattaa ottaa vyö mukaan, jolla saa lapsen turvallisesti kiinni tuoliin.Tässä ollaan Aku Ankan kanssa autoajelulla.


Oli ihan pakko napsaista kuva näistä aivan upeista kukista! Ne on kauniin värisiä ja korkeita kasveja. Yhteen tuli sitten joku pörrinkäinen puuhailemaan.

Tässä meidän perheen pikku-kukka. Kädet heilui siihen malliin, että sylissä piti kantaa suurinta osaa puistoreissua. Kun ei millään viittisi yksin istua.


Trampoliini oli hauska, vaikka siinä olikin reikä (ei näy kuvassa). Ja kyllä siinä pystyi pomppimaan, kun varoi vain sitä reikää ettei mene jalka läpi. Paitsi toinen vihreäpukuinen tyttö nauroi koko ajan niin kovasti, ettei tullut pomppimisesta yhtään mitään!Puistossa on myös pieni teatterilava ja katsomo. Kaikki sementistä, entisen Neuvostoliiton tyyliin...


Kiipeilylaitteet on täällä mukavan mielikuvituksellisia. Oikeassa reunassa näkyy teatterilavan onton pallonpuolikkaan muotoinen"kansi". Se esittää kilpikonnan kuorta.Puusta voimaa! Pienten ajoneuvojen sähköpistoke oli kiinnitetty puuhun. Nämä nytkyvät edestakaisin ja niin pienellä vauhdilla, että lapset vaihtavat päikseen paikkaa kesken kyydin monta kertaa.

Yritämme puuhata kotipihalle yksinkertaista kiipeilytelinettä ja keinua. Ja hiekkalaatikkoa!

Mutta siihen asti käymme tässä puistossa.

2 comments:

 1. Heippa,

  Teän pikkukukka on tosi söpö!

  Ois kiva joskus lukea miten teän perheessä menee eri kielten kanssa eläminen. Miten ja missä yhteyksissä käytätte mitäkin kieltä jne.

  tuliko hyviä pullia? :)
  Elina

  ReplyDelete
 2. Hyvä idea! Kirjoitan varmasti kielisopastakin joskus.
  Pullista tuli ihania! Niin pehmeitä! Tuu kahville :) Kannattaa leipoa tuon reseptin kanssa.

  ReplyDelete

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?