January 2, 2011

Uusi vuosi, uudet kujeet

Hyvää uutta vuotta!

Vuoden vaihtuminen meni täälläkin ihan hauskasti. Lapset polttivat pikku sähikäisiä kadulla ennen nukkumaanmenoa, ja seurustelivat vieraiden kanssa. En ollut ollenkaan aikonut valvoa yli puolenyön, mutta innostuimme vieraiden kanssa pelaamaan Settlers of Catan pöytäpeliä ja sen parissa sekä saunoessa aikahan kului ihan huomaamatta.

Uuden vuoden päivänä meidät oli kutsuttu maaseutukylään häihin. Siellä söimme Oshia ja tanssimme kovaksi tallautuneella mutapihalla lämpimässä auringonpaisteessa. Täällä ei ole vielä satanut ollenkaan, ja vaikka nautinkin aurinkoisista päivistä, toivon jo, että sade pesisi pölyt jo pois. Pääsisi sitten siihen mutakauteen, ja hytisemään pattereiden viereen.

Tänään veimme lapset ja vieraat vuorille kävelemään. Ihana raikas ilma ja taas tuo lämmin auringonpaiste helli meitä. Mukana oli lämmintä kaakaota ja pikku naksuja, ja näimme lehmälauman (onko se sana?), vuohilauman, ja hevoslauman. Kuopuskin pääsi kävelemään vuorimaastossa, ja horjui ja huojui siellä epätasaisella maalla niin hellyyttävästi.

Haluan mietiskellä uuden vuoden alussa uuden vuoden lupauksia....en kuitenkaan sellaisia, jotka parin viikon päästä haihtuvat ja unohtuvat, vaan ihan oikeita muutoksia elämään. Siis tarpeeksi pieniä, jotka saa toteutettua. Yritin aloittaa sokerilakon, jo heti joulun jälkeen. Tuumin, että harjoittelen näin aluksi, jotta sitten tammikuussa sujuu. Aamutee ilman sokeria, päiväkahvi ilman sokeria. Plääh! Ihan mautonta. Nyt sitten muutin sokerilakon niin, että käytän vähemmän sokeria kuumissa juomissa kuin ennen, ja voisi ottaa sen karkkipäivänkin käyttöön, eikö? Ettei mene liian tiukaksi, siihenhän ne monet hyvät suunnitelmat ja lupaukset kaatuu.

Näistä kaikesta kirjoittelen tässä tammikuun aikana. Apua, nyt on jo uusi vuosiluku!

Aiotko tehdä uuden vuoden lupauksia, ja pitävätkö ne?No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?