March 28, 2012

Täytyyhän se todistaa...

...että kevät on täällä.  

Humps vain lumet sulivat parissa päivässä ja nyt ollaankin nautittu Keski-Aasian tehokkaasta kevätauringosta.  Ja käyty jo ensimmäisellä piknikillä vuorilla.  Olen käyttänyt kameraani enemmän lapsiin, mutta nyt on puhjennut ihania kukkia, jotka saa vangita 'filmille'.  Kuvia säilömme Picasa-ohjelmalla tietokoneella, ja siinä on mukana myös vaatimaton kuvankäsittelyohjelma.  Tänään Picasa kysyi, että haluanko päivittää ohjelman.  No mikäs ettei! En ole jaksanut ja ehtinyt paneutua Photoshopin saloihin, joten siellä en ole koskaan kuviani käsitellyt.  Päivitetyssä versiossa onkin mielenkiintoisia muutoksia, joita saa parilla klikkauksella aikaan.  En nyt muista näiden nimiä, mutta kokeilin eri juttuja näihin kukkakuviin.  

Näistä reunuksista olen innoissani!  Niillä saa niin hienon viimeistellyn tunnelman valokuviin.  


Muuten, valokuvauksessahan se tärkein asia on se V A L O!  En suostu enää ottamaan edes lapsista kuvia illalla...kun ei ne näytä sitten miltään.  Aprikoosipuuta aloin spontaanisti kuvaamaan vähän liian myöhään.  Sähläsin kameran kanssa, enkä saanut makro-asetusta millään tarkaksi vaikka miten yritin siirrellä kameraa.  Ja aurinko laski alemmaksi ja alemmaksi...Viimein hokasin, että mullahan oli zoomi ihan täysillä, koska olin sieltä puun latvan tasalta ottanut maassa olevista lapsista kuvia.  

Zoomi pois ja kuvaamaan, mutta aika tummia tuli suurimmasta osasta näistä kukkakuvista.  Ilta-auringon valo on ihana, mutta ensi kerralla täytyy aloittaa vähän aikaisemmin! 


Harrasteletko sinä kameran kanssa ryömimistä tai kiipeilyä? :) 

2 comments:

  1. Tervehdys Ukrainasta.

    Harrastan valokuvausta, ja mitä enemmän kuvaan sitä mielenkiintoisemmaksi kuvaaminen tulee.

    ReplyDelete
  2. Tervehdys ulkosuomalaiselle :) Kyllä siihen kuvaamiseen jää koukkuun. Nyt on seuraava suunnitelma hankkia 'oikea' kamera ja oppia manuaaliseen kameran käyttöön! Kiitos kommentista!

    ReplyDelete

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?