March 1, 2012

Kevät Keski-Aasiassa on maailman parasTäällä ollaan täysin kevättunnelmissa.  Pyykit pääsivät narulle liehumaan, aurinkoon.


Kevättä olen odottanut jo tammikuusta asti. Talvi oli pitkä, sateinen ja ankea ja luminen. Mutta tiesin, että kun maaliskuu saapuu, Keski-Aasia ei petä kevätihmistä.  Aurinkoa ei pidättele mikään ja kukat...oi, kukat alkavat ilmestyä puihin ja maihin. Siis katsokaa tuota ruusuköynnöksen oksaa tuossa yllä...siinä on pikkuruisia söpöläisiä lehtiä! Ne ovat puhjenneet ihan tässä parin päivän sisällä.  

(note to self: muista suojata köynnös kanaverkolla, muuten kadulla kulkevat lapset repivät puhjenneet nuput heti irti)


Keittiön ovea voi pitää auki! Sitä ei ole tapahtunut viime marraskuun jälkeen.  Mutta yhtäkkiä ulkona on lämpimämpää kuin sisällä.  


Kasviparkani on päässyt ulos.  Se sinnitteli talven vessassa, jossa on kyllä ikkuna ovessa eli päivänvaloa on nähty, mutta aika viileää siellä oli.  Keittiössä se ei olisi selvinnyt lasten temmeltäessä ympärillä. Nyt se saa paistatella auringon lämmössä ja alkaa ehkä kasvamaankin.  Saa nähdä mikä siitä tulee kun kasvaa isoksi. Aion tarkkailla silmä kovana aprikoosi- ja kirsikkapuitamme.  Kohta silmut pullistuvat esiin.  Ei taideta kuitenkaan saada kukkia vielä naistenpäiväksi.  Toisaalta aurinko on yllättävän vahva, joten täytyy vaan jatkaa tarkkailua kameran linssin läpi...en halua missata h-hetkeä!
Ihanan kevätpäivän kruunasi kaunis ilta-taivas pilviharsoineen.  Olin ollut koko iltapäivän ulkona, kuvailin pihalla leikkiviä lapsia ja sitten huomasin taivaan.  Kevättaivas, aahhh! 


Päätin kiivetä toisen kerroksen tasanteelle ottamaan kuvia auringonlaskusta.  Eikö ole kaunis? Ja olisi vielä kauniimpi, jos siivottais nuo roikkuvat, tarpeettomat johdot tuosta tieltä pois.  Ääk! Huutelin alhaalla pihalla pensasaitaa trimmaavalle miehelleni, että nyt nuo kyllä pitäisi saada pois näköalojen tieltä. 


Kamerassa on semmonen 'auringonlasku' asetus ja kyllä nuo värit tulee mahtavasti läpi kun sillä kuvaa.  Mutta kesken kuvausten piti lähteä jauhelihakeiton lämmittämiseen...Mies huuteli että kello oli jo kuusi ja täällä sitä vaan leikitään. :) 

Keväällä on semmoinen vaikutusvalta immeiseen. No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?