September 14, 2011

Kotikoulun tuotoksia


Syksyn koulunkäynti on vihdoin ja viimein säännöllistä, ja pääsen suunnittelemaan päivittäistä rutiinia.  Kyllä tuo koulu vain hallitsee maailmaa, ainakin koululaisten perheiden maailmaa!

Maanantaista alkaen Ruusunen on käynyt paikallista koulua klo 8-11, ja sitten kotikoulutehtävät teemme iltapäivällä.  Kotikouluhan on siitä mukavaa ja rentoa, että ei tarvitse tiettynä aikana suorittaa noita koulutehtäviä.  Mekin olemme vielä hakemassa sitä iltapäivän aikaa, mutta ainakin matematiikan tavotteissa pysyimme oikein hyvin, ensimmäinen jakso kirjasta on nyt tehty.  Jes!

Yritän pitää perjantain taideaineiden päivänä...käsitöitä, askartelua, kuvaamataitoa ja muuta mukavaa, kuten vaikka leipomista.  Puutyöt tulee myöhemmin syksyllä isän kanssa.  Olin löytänyt netistä jonkun koulun opintosuunnitelman ekaluokan käsityötunneille, ja listassa oli lankatöiden kohdalla mm. tupsun teko.

Meinasin ensin vetää ihan ulkomuistista tuon tupsun, mutta sitten aloin miettimään ja lopulta täytyi löytää sitä varten ihan ohje.  Mutta olihan tupsu ihan samoilla ohjeilla kuin muistelinkin...kaksi pahvikiekkoa, joiden ympärille kieputetaan villalankaa.  Ruusunen halusi valkoista, ja ainut tuskittelu tässä oli se, kuinka pitkään sitä lankaa piti kieputtaa.  Tiukkan kiedottujen lankojen leikkaaminen oli myös vähän hankalaa pienillä saksilla, joten autoin siinä loppuun.

Aika mukava 'pom-pom' siitä tuli! Tuo ameriikkalainen nimi on niiiin paljon mukavampi kuin suomalainen tupsu!

No, mihinkä tuota nyt käyttäisi? Suomalaisilla sivuilla sitä kiinnitetään lähinnä pipoihin ja sukkiin.  Olisiko teillä luovia ideoita?

Pom, pom...

p.s. muistatko muinaisen kirjakaupan mainoksen: eno villapallo - ola pallonivel??? Kaikkea sitä muistiin jää...:D

No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?