September 20, 2011

Sitä on varmaan ilmassa...


Nimittäin projekti-intoa!  Vuodenajan vaihtumisella on naisimmeisiin monesti tämmönen vaikutus.  Olen kierrellyt ja kaarrellut pihalla ja sisällä.  Nämä puutarhan heitteille jätetyt kukat oikein kutsuvat kitkemään rikkaruohoja, noita heinänkorsia jotka tuolta sojottaa.  Tämä kasvi, nimeä en tiedä, leviää oikein hyvin ja on aika kestäväkin.  Se on hyvä ominaisuus minun pihalla!  Se kukkii kyllä paremmin, jos antaa vettä säännöllisesti, ja olen yrittänyt kastelun nyt muistaa kesälomalta palattuani.  Tästä tulee semmonen kiva pyöreä pensas.  Otan ehkä ensi vuonna vähän paljastavamman kuvan tuolta meidän puutarhasta...kunhan saan sen elvytettyä...

No, aikani kierreltyäni ja kaarreltuani päätin vihdoin tehdä jotain.  Sisällä.

Meillä on 'toimisto' huone, tai 'tietokone' huone tai 'kotikoulu' huone.  Perhehuone.  Siellä, missä vietämme aikaa, kun oikean vierashuoneen täytyy pysyä siistinä.  Tämä huone on usein hujan hajan ja käytetty.  Mutta minua niin vaivasi ne verhot.  Koska huoneessa on kolme isoa ikkunaa, on niitä verhojakin sitten oikein kunnolla.  Verhot tulivat vuokra-talon mukana, enkä ole alkanut niitä vaihtamaan, koska kangasta menisi sitten metrikaupalla.  Olin siis tyytynyt elämään näiden verhojen kanssa.  Mutta kun ne on ruskeat!

Minulla ei ole mitään ruskeaa väriä vastaan, yleensä.  Tykkään ihan tummanruskeasta.  Mutta... nämä verhot on kellertävänruskeat ylä-ja alareunastaan ja välillä on vaaleanruskeita ruutuja ja päivänkakkarayritelmiä.  En edes aio näyttää kuvaa.  En ole niistä koskaan tykännyt, mutta nyt päätin että tuota ruskeutta ja pimeyttä en katso enää!

Iltapäivän pesin ikkunoita ja pyyhin pölyjä...oli jo aikakin.

Ja nyt meillä on tälläinen tunnelma:


Mummolan pitsiverhot.  Nämä ovat kesäiset, mutta tuovat juuri sitä tunnelmaa, mitä olin kaivannut...Vaaleutta, keveyttä, kauneutta! Syksyaurinko ei ole enää niin kuuma, että verhoilla pitäisi suojata huone kuumenemiselta. Antaa syysauringon paistaa!


Kadunpuolen ikkunalaudalla on kyllä mitä mahtavin valo kuvien ottoa varten.  
Sinne täytyi jättää yksi ruskea verho juuri tuon valon takia...koko iltapäivän aurinko paistaa täältä suunnalta...Mutta ehkä keksin sinnekin vielä jotain muuta...No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?