November 2, 2010

Teemakuukausi marraskuu

(Kuva ei liity aiheeseen)

Onko Suomessa teemakuukausia? Että jotain teemaa juhlittaisiin ja muisteltaisiin kokonainen kuukausi? No, onhan niitä varmaan, mutta minä en ainakaan muista yhden yhtäkään ulkomuistista. Olen täällä blogien ihmemaassa tutustunut jo kahteen aiheeseen, jota Yhdysvalloissa juhlitaan marraskuussa: adoptio ja novellin kirjoittaminen. Kumpikin on minua henkilökohtaisesti kiinnostava aihe.

Meillä ei ole adoptiolapsia, eikä niistä ole ollut puhetta. Mutta aihe on varsin mielenkiintoinen ja koskettava. Jokaisella lapsella tulisi olla oikeus syntyä perheeseen, jossa hän on haluttu, mutta tietenkään aina ei näin tapahdu. Adoptiossa perhe saa uuden jäsenen, ja lapsi uuden perheen. Kuten sanoin, tästä minulla ei ole omakohtaista kokemusta edes ystäväpiirissä, joten seuraan tämän kuukauden erään perheenäidin blogia. Siinä hän kirjoittaa oman perheensä sekä toisten kokemuksista. Tuolta sivusta löytyy linkki "With Great Joy"-blogiin, jos haluat käydä lukemassa.

National Novel Writing Month on ihan just sitä mikä nimessä sanotaan. Kirjoita novelli marraskuun aikana! Novellin, vähintään 50 000 sanaa, kirjoittaminen alkaa 1.11. ja sen täytyy olla valmis 30 marraskuuta keskiyöhön mennessä. Tämä on tosi hauska idea, ja hauskana se täytyy myös pitää. 30 päivää on lyhyt aika, joten kirjailija ei voi alkaa viilaamaan pilkkuja, tuhlaamaan aikaa juonenkäänteiden keksimiseen eikä odottelemaan inspiraatiota. Kannattaa käydä katsomassa teema-aiheen sivuilla http://www.nanowrimo.org/eng/whatisnano miten tuhannet kirjoittajat pääsevät vauhtiin.

Itse on ole koskaan kirjoittanut novellia, mutta eihän sitä koskaan tiedä! Tänä vuonna en ehtinyt aiheeseen mukaan, mutta eipä sitä oikeasti olisi aikaakaan. Saa nähdä, ehkä joku vuosi olen sitten kirjoittamassa novelliani yötä päivää. Siinä täytyy saada mieheltä lupa, jos vaimo ja äiti istuu yötä päivää kirjoittamassa eikä laita ruokaa kuukauteen.

Ihan hauskoja tällaiset teemat, on taas jotakin mitä miettiä marraskuun aikana.No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?