July 17, 2014

Huvituksia ja haaveiluja


Välillä vähän muutakin kuin raikasta meri-ilmaa ja maisemakuvia.

Keväällä ihastuin ajatukseen tehdä tai teettää pari mekkoa kesäksi ja ei olleenkaan keski-aasialaistyyliin.  Halusin mekon, jota voin käyttää ihmisten ilmoilla lännessä ja jossa olisi ihana laskostettu kaula-aukko.  Haahuilin netissä keräilemässä inspiraatiokuvia Pinterestiin.  Napsin kuvia laskokaulusmekoista sieltä täältä ja tässäpä kauneimmat:  Red cowl neck dress, diy

Halusin tehdä mekon itse niinkuin tuon punaisen ihanaisen tehnyt taitava nainen.  Mutta mutta, kangas, jonka valitsin, oli liukasta joustavaa kangasta, enkä uskonut, että taidot ja hermot kestää koneen sylttäämistä ja ratkojan heiluttamista.  Allaolevassa kuvassa vasemmanpuoleinen, riikinkukkokangas on sydämeni valittu tähän projektiin: 
Evan Picone Cowl Neck Dress In Violet

Halusin pitkän mekon, vähän niinkuin tuon allaolevan viininpunaisen, mutta en tietenkään löytäisi mistään tuollaisia upeita pitsikappaleita hihoiksi.  


So beautiful / Cowl neck dress

Ei hihoja.  Mutta väri on tässä ihana.  Vadelmanpunainen on lempipunaiseni! 


Pippa Middleton dress in Red!  RASPBERRY COWL NECK CREPE FLOOR-LENGTH DRESS

Alusmekko unohtunut, mutta aivan ihana tyyli...

Ruched Cowl-Neck Long Dress by Ann Demeulemeester at Bergdorf Goodman.


Ja yksi suloinen häämekkokin laskoskauluksella.  Minusta tämä voisi olla ihan iltapukukin, ehkä eri värissä.  


Chiffon Cowl Neckline with Long Sleeves Sophisticated Sheath Wedding Dresses - Bridal Gowns - RainingBlossomsTulostin kaksi kuvaa ompelijalle vietäväksi ja annoin malliksi hihattoman laskoskauluksellisen äitiyspaidan, joka on vielä kaapissa.  Itse asiassa se on tälläkin hetkellä päällä...mahtava paita! 

Tulos näyttää aika huikealta, sitä korjailtiin pari kertaa ja en ole vieläkään sataprosenttisen tyytyväinen siihen, että ompelija antoi mekon oppitytölle ommeltavaksi ja saumat ei ole ihan kohdillaan.  Mutta sitä ei huomaa.  Ei vain ole kuvia vielä mekko päällä, joten palaamme asiaan myöhemmin.  

En siis uskaltanut itselleni mekkoa ompelemaan, mutta tytöille sain ihanat mekot valmiiksi!  Olenkin kerännyt myös lastenvaatteiden ompeluohjeita Pinterestiin.  

Tässä kuvien lähteet, järjestyksessä:  
oonaballoona.com
beyondtherack.com
lookagain.co.uk
alexandermcqueen.com
bergdorfgoodman.com
rainingblossoms.com

No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?