March 26, 2013

Navruz stadionilla

Voimistelija-ystävät
Nyt vihdoinkin kuvia itse stadionilta.  Navruzia juhlitaan värikkäästi, joten kuvia tämän vuoden kevään juhlasta on ziljoona.  Käytimme tilaisuutta hyväksi ja napsimme menemään sen suurempia huolia.  En nimittäin kehtaa liikkua kotikaupungissa iso kamera kaulalla joka kauppareissulla, vaikka näkemistä ja näyttämistä täällä olisikin.  Mutta nyt oli helppoa olla kameran kanssa liikkeellä.  Tai siis mieheni oli liikkellä kamerani kanssa, koska minun piti kotona toimia imettäjänä pikkubeibille.  Valitsin kuvien joukosta muutamia mielenkiintoisia tänne blogiin.  Kuvittele taustamusiikiksi kevyt keskiaasialaisen pop (meillä olisi myös kameralla otettua videota, mutta se latatutui kumman pomppivana...)! 

 Juhlan aloitti kala, joka uiskenteli kepeästi stadionin halki.  Älä kysy :D 


 Kala kohtasi lohikäärmeen, joka katseli lavalla heiluvia tanssityttöjä: 


 Ohjelmassa oli paljon tanssia ja erilaisia ryhmäesityksiä, joten valitsin tähän muutamia mielenkiintoisempia kuvia.  Sen suuremmitta puheitta: 

 Tytöt seurasivat ohjelmaa tarkkaavaisina: 


Tässä pari kuvaa tytöistä Atlassilkki-puvuissaan.  Sinivalkoinen puku olisi ihanan suomalainen. Pukujen kaula-aukon ympärille ja hihojen suuhun ommellaan usein taidokkaita koristeita.  Koristeompelun hinta vaihtelee muutamasta eurosta reiluun pariinkymmeneen euroon: 
Atlassilkkipuvun koristeompeluita
Nuoret miehet saivat laukata hevosineen (värikkäät kankaat) ympäri stadionia...
Tanssiesitysten välissä oli voimisteluryhmän vuoro.  Taustalla on Taekwondoo-ryhmä ja toisella puolella sinipukuiset painijat! 


Toisilla hyppy sujuu! 
 Kuvien oton kannalta tyttäremme oli hankalassa paikassa; aina joku oli edessä, mutta tuossa hän taiteilee violetti jumppapallo päänsä päällä: 


Pikkulikat ja hula-vanteet.  Keskellä olevat keltaisiin puetut pienet tytöt ovat voimisteluopettajan tyttäriä.  


Ja sillalle taipuminen käy kätevästi: Tällaisia tunnelmia siis tämän vuoden Navruz-päivältä. 

Navruz-juhliahan voivat naapurustot järjestää milloin heille sopii.
Meidän kadun sumalak aloitettin tänään; kävin katsomassa kun liotetut viljasiemenet laitettiin jättimäiseen kattilaan.  Sekaan heitetään myös jauhoja.  Sitä hämmennellään yön yli ja aamulla sen pitäisi olla valmista!  Sitä jaetaan sitten naapureille...ja kattilahan on varmasti ainakin sadan litran kattila, joten jaettavaa riittää!  En aio kuitenkaan näihin yöllisiin menoihin osallistua, on omat yölliset menot Pikku-Elijorin kanssa kotona!  Poikavauvamme paikallinen nimi on siis Elijor ja sitä on helpompi käyttää kuin puhua pelkästä vauvasta tai kuopuksesta....

Ensi kerralla sitten jotain muuta kuin Navruz-kuvia! :D 


2 comments:

  1. Ihan mahtavia kuvia taas! Ja teän Madeleine on niin kaunis. Tämä oli oikein elämyksellinen kokemus lukea ja nähdä. Varsinkin, aivan vasta teitä näki aivan erilaisessa maisemassa. Juhlitaanko siellä pääsiäistä ollenkaan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, välitän kehut kuvaajalle :) Onhan tämä elämä täällä kyllä niin toisenlaista kuin koto-Suomessa! Venäläiset asukkaat juhlivat pääsiäistä, mutta se taitaa olla tänä vuonna eri aikaan (ortodoksisen kalenterin mukaan). Siinä mielessä pääsiäinen on kyllä tunnettu juhla, vaikka valtaväestö ei sitä juhlikaan. Hyvää Kiirastorstaita!

      Delete

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?