December 11, 2010

Erilainen kuusenkoriste

Haluan esitellä keskiaasialaista käsityötaitoa teille lukijoilleni. Tämä pieni koriste, tämä söpö joulukoriste, on pienoismalli paikallisten morsianten käyttämistä hatuista. Kyllä, Keski-Aasiassa on tapana, että häitä seuraavan vuoden ajan morsiamet käyttävät kauniita, koristeltuja hattuja päässään aina kun liikkuvat kodin ulkopuolella. Se on minusta kiva tapa!

Jotta saisit nähdä hatut oikeassa mittakaavassa, pyysin ystävääni Barbieta esittelemään hatut suurelle yleisölle. Barbie oli oikein kiireinen tyttöjen leikeissä, mutta tämä sinihiuksinen oli ainoa, jolla oli vaatteet päällä.


Hattuja tekevät köyhät kyläläisnaiset. Käsitöiden tekeminen ja niiden myyminen on monelle elintärkeää...monet heistä ovat todella köyhiä.

Hatut ovat kaikki ainutlaatuisia. Kankaita on monenvärisiä ja -tyylisiä. Naiset ompelevat hattuihin helmistä ja kankaasta erilaisia koristeita. Ihan niinkuin oikeissakin morsiushatuissa.Tässä on keskiaasialaisesta Atlas-silkistä valmistettu hattu.


Tämä on myös Atlas-hattu, eri värisenä. Värejä on kymmenittäin jo pelkässä Atlaksessa.Näitä saa ostaa! Tietenkin postinkulku on täältä hitaampaa, mutta jos jätätte kommenttia, niin etsin maan ja taivaan löytääkseni hatuille matkalaukkutilaa Suomeen!Ja onhan tämä nyt eksoottinen joulukoriste suomalaiseen kuuseen!
Maksu menee ihan suoraan käsitöitä tekeville naisille, eli välirahaa ei ole.
Reilu kauppa!No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?