August 12, 2010

Munkkeja


Tuore munkki on yksi maailman herkullisimmista asioista. Keski-Aasiassa on yhdenlainen öljyssä paistettu leivonnainen, mutta se ei ole yhtä makea eikä yhtä pehmeä kuin ihka oikea munkki. Niinpä jos munkinhimo iskee, on alettava itse leipomaan.
Esikoisprinsessa on innokas leipoja ja hänestä on jo oikeastikin apua. Valjastin lapset auttamaan munkkiprojektissa. Aloitimme yhdessä kaulitsemaan taikinaa sopivan ohkaiseksi, ja sitten lapset ottivat piparkakkumuotilla taikinasta munkkeja. Sitten siirryin itse paistamaan munkkeja ja lapset hääräsivät innoissaan taikinan kanssa.

Prinssi Uljas sai tehtäväkseen munkkien sokeroimisen. Se olikin tälle herkkusuulle mieleinen tehtävä! Muutama munkki kohtasi kohtalonsa heti sokeroinnin päätteeksi. Taustalla on paikallinen suuri kattila, jossa kypsyy kaikenlaiset ruoat, ja siinä paistoin myös munkit.


Kukkia, sydämiä, perhosia ja muutama munkkimies!

Jaoin näitä lähinaapureille heidän iltaruokaansa varten, ensimmäisen paastopäivän päätteeksi. Ramadan on hyvä aika muistaa musliminaapureita! Vie heille lautasellinen ruokaa tai leivonnaisia paaston päätteeksi, ja voit saada kutsun ruokapöytään! Ramadan on heille erityinen juhlakuukausi, joten sen aikana muistaminen ei ole koskaan väärin (älä vain mitään kinkkupiirakkaa kuitenkaan vie! ).

Tässä vielä munkkiresepti. Tässä ei ole ollenkaan hiivaa, joten taikinan nousemista ei tarvitse odotella. Se on nopea ja maistuva resepti!

4 kananmunaa
5 dl sokeria
4 rkl margariinia
3,5 dl maitoa (lisää teelusikallinen etikkaa huoneenlämpöiseen maitoon)
17,5 dl jauhoja
4 rkl leivinjauhetta
2 tl soodaa
0,5 tl suolaa
kanelia
muskottipähkinää

Sekoita, taputele pöydälle sopivan paksuiseksi, ota muotilla mallit, ja paista!

Itse tein aika pieniä ja litteitä munkkeja, mutta ne sitten siellä öljyssä pullistuivat.

No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?