August 11, 2010

Kuukauden kestävän paaston ensimmäinen ilta


Monet Keski-Aasian kansanryhmistä ovat uskonnoltaan muslimeja eli islaminuskoisia. Tänään alkoi 30 päivää kestävä pyhä paastokuukausi, Ramadan (Ramazan). Naapurimme nousevat ylös ennen kukonkiekua, ja syövät tukevan aamupalan sekä juovat paljon. Kun aurinko nousee, on suu suljettava, eikä sinne saa laittaa ruokaa eikä juomaa ennenkuin aurinko jälleen illalla laskee. Olemme nähneet joidenkin jopa sykevän sylkensä pois, ettei sitä varmasti tule vahingossa nielaistua. Myöskään uimaan ei voi mennä, ettei vettä mene suuhun.

Illalla syödään erityisen hieno ja monipuolinen ruoka, ja tietenkin juodaan paljon. Olen itse paastonnut kolme päivää erään paaston alussa, ja täytyy sanoa, että se juomisesta pidättäytyminen on todella vaikeaa. En paastoa tänä vuonna, ja voin vain kuvitella miltä se tässä helteessä tuntuu. Monet nukkuvatkin pitkät ja hartaat päiväunet, koska aamuisin herääminen on niin aikaisin, ja toisaalta ei voi oikein rehkiä kun paastoaa.

Illalla lapset kiertävät naapureilla ja saavat pieniä kolikoita tai karkkeja. Meidänkin lapset kävivät muutamassa paikassa, mutta koska paasto loppuu aika myöhään tänä vuonna, oli jo nukkumaanmenoaika.

Täällä myydään paastokuukauden aikana erityisiä herkkuja. Meilläkin on tätä:Se on kananmunan valkuaisista ja sokerista vatkattua vaahtoa, todella makeaa.

(Taustalla ompeluprojektin kankaita...)


Maistoin sitä sormella......ja sitten toisenkin kerran...

Se on niin makeaa, että paljon ei voi syödä,
mutta aika hauskan tuntuinen pieni jälkipala ruoan päälle se on.


No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?