May 23, 2015

Parvisänkyjen rakennusprosessia - Loft beds building process

Otin ahkerasti kuvia lastenhuoneen parvisänkyjen rakentamisesta. 

Lasten koulu on miltei ohi, voimisteluryhmän puistoesiintymiset ohi, kissanpennut (3) syntyneet MINUN vaatekaappiin ja koiranpennut (6) ulos pihalle, joten nyt on aikaa postailla rempan edistymisestä!  

Aloitustilannehan oli tämä:


Oikealla näkyvä kerrossänky oli hajoamassa käsiin, huomaa mustat rautaiset tuet, joilla jalat ruuvattiin yhteen.  Myös pohjan heppoiset metalliverkot olivat napsahtaneet irti monesta kohtaa ja niitä korvattu rautaisilla tuilla.  

Uuden suunnitelman mukaan kolme sänkyä tuli yläilmoihin ja yksi alas, kerrossängyn alaosana.  Se laitettiin samalle seinälle missä ennen oli kerrossänky eli tähän oven viereen. 


 Sininen viiva seinässä merkkaa parvisänkyjen kohtaa ja reiät ovat lukulamppujen katkaisijoita varten (lamput tulivat seinästä törröttävien johtojen kohtaan).  Lamput löysimme kuin löysimmekin lähibasaarista.  Laitoimme myös yläsänkyjen nukkujille pistorasiat, koska niille nyt on aina käyttöä - kuuulemma teinit tarvitsevat pistorasioita ja meillä lähestytään hitaasti mutta varmasti teiniaikaa.  Alasänkyyn pistorasiaa ei laitettu, koska siinä nukkuu kaksivuotias, jonka juuri viime viikolla sieppasin tökkäämästä rautakepakkoa pistorasiaan.

Kollaasi kerrossängyn rakennusprosessista.  Näytän myöhemmin parven edistymistä.     


Parvesta tehtiin tukeva ja se ruuvattiin tiukasti seinään kiinni.  En halnnut ylhäälle menevien tikkaiden näyttävän tikkailta, joten kerrossängyn päätyyn laitettiin lautoja säleiköksi.  Siitä on kätevä kiivetä ylös, jopa kaksivuotias onnistuu siinä putoamatta.

Meillä oli jo ennestään nuo kaksi vanerilaatikkoa, joissa säilytetään leluja sängyn alla.  Ne pääsivät samalle paikalle, mutta halusin, että laatikot ovat nyt kiinteä osa sänkyä.  Ne ovat toimineet lapsilla ihan hyvin.  Jokaisen sängyn päätyyn laitettiin hyllyjä.


Here are some pictures of the bunk bed side of our loft beds.  There are three beds up and one bed as a bottom half of the bunk bed.  We already had the veneer boxes for toys, and now they became build-in part of the bunk bed.  

Each bed has shelves, a reading light and upstairs beds also have a wall plug - I was told that teenagers will need that and ours are slowly but surely coming... Our two year old will sleep on the bottom bunk bed and as I snatched him from pushing a metal rod into a power plug last week, I didn't want one next to his bed.  


No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?