May 1, 2015

Lukutoukan unelma


Lastenhuoneessa puhaltelevat muutoksen tuulet ja se on tyhjennetty ihan täysin. 

Kiikutin kaikki löytämäni kuvakirjat tähän hyllyyn.  Karsin pois pilalle jyrsittyjä ja repeytyneitä tai muuten vain tarpeettomia...kuinka monta maatilan eläimet-tyylistä kirjaa me oikein tarvitaan? 

Hyllyllä  on nyt tyrkyllä kaikki kuvakirjat, joten mikä sen mukavampaa kuin jäädä sen eteen koko päiväksi?


Heitin yhdelle tylsyyttä valittavalle lapselle, että laskepa kirjat.  Ja se poika laski.  Arvaatteko kuinka monta kuvakirjaa meillä tässä on?  


Uudistettuun lastenhuoneeseen pääsee sisään vain harvat ja valitut.  Leluja on käyty läpi, mutta kirjoja en raski laittaa pois.  Varsinkin suomenkieliset kirjat, jotka on tänne ylipainohinnat maksaen raahattu, ovat aarteita.  Paitsi ne jyrsityt ja maatilan eläimet-tyyppiset kirjat.  


On myös mietinnässä, että tuleeko tämä hylly enää ollenkaan lasten käyttöön.  Teetimme sen vuosia sitten erään kuvan mukaan.  Mutta se on kamala hylly pitää järjestyksessä: eihän lapset jaksa mitään näyttelyhyllyä huoneessaan pitää enkä minä enää ehdi sitä joka päivä ojentamaan, niinkuin kaksi lasta sitten ehdin.  


Ehkä se lähtee, ehkä ei.  

Ai niin, niitä kirjoja oli

479.

Ja sitten löysin eräältä ikkunalaudalta vielä muutamia.  
Aika kiva kirjasto!  

2 comments:

  1. Vau mikä määrä kirjoja! Ja aika ihanan värikäs kokonaisuus nuo kirjat ja hylly yhdessä. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onhan noita kertynyt! Osa on saatu ja sitten olen ahkera kirpparihaukka :) Tykkään myös tuosta värikkyydestä, ehkäpä jätän hyllyn juuri kirjoja varten. Leluille se ei toimi, on liian sotkuista.

      Delete

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?