May 12, 2015

Eroon maalinhajusta - How to get rid of paint smell

Lastenhuone uudistettiin täysin rakentamalla sinne parvisängyt neljälle lapselle.
Kuten sanoin viimeksi, maalinhaju oli kamala.  Huoneessahan maalattiin kaikki paitsi lattia, ja sekin olisi maalattu, jos en olisi polkenut jalkaa maahan ja sanonut, että se on loppu ny!
Halusimme päästä eroon silmiä kirveltävästä tervetulosta, joka oli valloittanut koko talon, joten apuun....

Ta-daa:


(Oletko yrittänyt ottaa esteettistä kuvaa sipulitarjottimesta?)

Siellä epäileville Tuomaille tiedoksi, että sipulin käyttäminen ei ole mikään vanhan kansan taru.  Tieteelliset selitykset unohtaen, leikatun sipulin tuottamat aineet kumoavat maalin aineet, ja tuloksena on harmonia ja lepo.

Sipuli pitää siis leikata ja mielellään laittaa veteen, koska sitä ei kuitenkaan ole tarkoitus kuivata.  Laitoimme tuulettimen puhaltamaan viereen.


Huoneen maalaus viimesteltiin perjantaina.  Sipulit laitettiin huoneeseen sunnuntai-aamuna, ja jo iltaan mennessä oli haju ... "poistunut" olisi ehkä liian vahva sana, koska nyt siellä haisi sipulille maalin sijasta ...mutta maalinhaju oli selkeästi himmentynyt.  

Kynttilöiden polttaminen oli toinen vaihtoehto, mutta emme käyttäneet sitä kikkaa.  

Yölamput on ostettu ja seinässä kiinni ja lapset ovat nyt toista yötä nukkumassa uusissa sängyissä.   Nyt vain yksityiskohtia jäljellä, toivottavasti ei mene vuosia montaa kuukautta niinkuin yleensä!  


How to get rid of paint smell in a freshly painted room: cut some onions, put them on a tray with water and enjoy :)  This is not an old wives tale, there is a scientific explanation for this.  Just google!  Kids room is coming together, the first night in the new loft beds was a success!  


No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?