February 4, 2015

Einesruokaa?

Kun menemme Suomeen, ostan ensimmäisellä kauppareissulla aina paketillisen maksalaatikkoa.  Pirkkaa, yleensä, koska se on halvempaa.  Ilman rusinoita.  Lapsin sen yleensä itse, koska mies värisee inhosta pelkästä ajatuksestakin.  Yritäpä itse selittää, mitä maksalaatikko on:  maitoon keitettyä riisipuuroa, johon sekoitetaan jauhettua maksaa.  Nami?  Ei niin nami kaikkien mielestä. 

Valmiit ruoat on kyllä kivoja.  Esimerkiksi tykkään pinaattiletuista.  Enkä ole koskaan syönyt muuta kuin eineslettuja.  Mutta nytpä kävi niin, että basaarissa on pinaattia ja hinta on "romahtanut".  Kun ennen sain neljä kimppua 0,16 euron hintaan, nyt saan jo viisi kimppua.  Villinnyin ihan tälläisesta tarjouksesta ja ostin 25 kimppua tuoretta pinaattia.  Kotona keittöpuntarilla päättelin, että yksi puhdistettu kimppu pinaatinlehtiä on noin 30 gr.    


Netistä tarkistin,  miten pinaattia voisi pakastaa.  Samalla päätin hakea pinaattilettujen reseptiä.  Kirjoitin hakuun "pinaattilätty resepti" ja se automaattisesti korjasi sanan pinaattiletuksi.  Höh.  
Löytyikin reseptiä ja muokkasin niistä sopivan meille.  

Tämä on Hellapoliisin sivuilta löydetystä resptistä muuteltu ja kaksinkertaistettu.

300 gr. pinaattia (tuoreita lehtiä)
1 litra maitoa
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 tl suolaa
2 rkl öljyä

Muistin, että jääkaapissa oli tallessa jouluksi tilattua ruisjauhoa, joten se pääsi nyt erinomaiseen käyttöön.
Sekoitin lättytaikinan ja annoin sen turvota sillä aikaa kun valmistelin pinaatin (suositusaika turvotukselle 30 min).  
Keitin lehtiä kiehuvassa vedessä 2 minuutin ajan ja nostelin ne sieltä sitten leikkulaudalle silputtavaksi (en jäähdyttänyt kylmässä vedessä).  

Sekoitin pinaattisilpun taikinaan ja paistoin keskilämmöllä voissa.  
Näistä tuli isompia kuin kaupan pinaattiletuista, mutta tein vähän pienempiä kuin tavislätyistä, koska taikina ei ole ihan niin juoksevaa.   


Lapset ihmettelivät vihreitä pilkkuja, mutta lätyt katosivat heti parempiin suihin.  Eihän sitä tuoretta lättyä kukaan voi vastustaa.  Puolukkahilloa ei valitettavasti ole, mutta nämä maistuivat ihan paljaaltaan!  Pinaattia olen heittänyt jo aamusmoothien joukkoon ja tottakai salaattina sitä syömme.

Ensi kerralla aion kokeilla pinaatin jauhamista tehosekoittimessa mössöksi.  Silloin saisin sen "kivan" terveenvihreän eineslettujen värinkin varmaan lättyihin.  Tämän pitäisi onnistua ihan tuoreita lehtiä vesitilkan kanssa sekoittaessa.  Tätä pinaattisosetta voi sitten myös pakastaa vaikka jääpala-astiassa ja heitellä sieltä ruokien tai viherpirtelöiden joukkoon.

Ihanaa kun on jotain vihreää ja halpaa näin helmikuussa tarjolla!   Miten käytät pinaattia?  Ostatko pakastetuotteita vai tuoreita lehtiä?

2 comments:

 1. Oi, nyt näyttää herkulliselta! Mä ostan Suomesta aina raejuustoa heti ensimmäiseksi - niin ja Fazun sinistä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Suosittelen tekemään, on helppoa ja herkullista.
   Suomessa kaupasta tottakai suklaa, varsinkin salmiakkisuklaa! Ja jos olemme sesongissa mukana, mämmi löytää myös meidän ostoskärryyn!

   Delete

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?