February 25, 2015

Mustaa Pekkaa kesyttämässä

The title means "Taming Black Peter" :)

Talvi saapui tänne jo kevääseen hurahtaneeseen maisemaan.  Ihanat vaaleanpunaiset hedelmäpuiden kukat saivat valkean vaipan ylleen.

Aamuiset maisemat
 Minä en kyllä koskaan uskonut, että talvi olisi ollut tässä.  Helmikuu on vuoden kylmin kuukausi, valistin lapsia ja en alkanut tekemään mitään kukkaistutuksia pihaan, vaikka viikonloppuna oli oikein mukavat lämpölukemat.

Eilen lumisadetta katsellessani muistin, että Suomessahan on talviloma! Pidetäänkö talviloma tällä viikolla? kysyin lapsilta ja sain vastaukseksi hurraa-huutoja.  Kotikoulussa ei ole niin nöpönuukaa näiden aikataulujen kanssa.  Nautitaan nyt lumileikeistä kun lunta kerran on.

No, mutta siihen Mustaan Pekkaan.

Musta Pekka on meidän viime kevään pennuista jäänyt poikakissa.  Mustan Pekan äiti piilotti lapsensa huolella, joten ne jäivät kaikki puolivilleiksi.  Pekka-poika käy kyllä syömässä ja sitä voi vähän silitelläkin, mutta sydämeltään se on hyvin epäluuloinen kaksijalkaisia kohtaan.


Keittiöön Pekka ei ole uskaltautunut oleskelemaan, mutta kannoin sen nyt ulkoa miukumasta muiden seuraan.

Voi, miten sitä jännitti sisällä olo!

Kun enää ei käyty ovella moukumassa eikä ikkunoissa kiipeämässä eikä peruna-astiassa piileskelemässä, Pekka rauhottui penkille.  Rentoutuneeksi tätä makoilua ei kyllä voi sanoa...


Tykkää, ei tykkää, tykkää, ei tykkää...


Tytöy kävivät katselemassa Pekan möyryämistä penkillä.  Halusin ajatella, että ne rauhoittelivat ilmeisen hermostunutta pojua.  Lopun aamua Musta Pekka istui penkin alla, jossa oli mukavampi seurata keittiön touhuja.  


Ei ollut kyllä hääppöinen ilma ulkona ja sähköt olivat poissa yli 15 tuntia.  Onneksi on muitakin konsteja hihassa kuin sähkön varassa oleminen...Vaikkakin tähän mennessä tämä on ollut meidän helpoin talvi!

Shortly in English:
Black Peter is our little kitty boy who has deep suspicions towards humans.  On our first snow day I brought him to the kitchen and he was trying to relax in the warm room.  Electricity was out for the whole day, but we were not shaken.  Actually this year we have had really good electricity, the best ever!  

No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?