February 1, 2015

Vuoden nainen -palkintotilaisuus

Usean kerran vuodessa tyttöjen voimisteluryhmä esiintyy jossain kaupungin tapahtumassa.

Sen varjolla olemmekin päässeet mukavasti näkemään keski-aasialaista juhlakalenteria ja juhlien järjestämistä.  Täällä se nimittäin osataan, on väriä musiikkia ja aika vaikuttavia esityksiä; yleensä laulua ja tanssia.

Tammikuussa saimme parin päivän varoitusajan ja tytöt viettivät monta tuntia päivässä keskustan juhlasalissa harjoittelemassa rutiiniaan.  Onneksi lapset ovat kotikoulussa, joten tällaiset yhtäkkiset aikataulunmuutokset tai lisäykset ei heitä koko taloa sekaisin.  Hyvin luova on muutenkin päivien kulku täällä.

Harjoituksissa oli tanssiryhmä ja muotiryhmä ja meidän tyttöjen voimisteluryhmä sekä yläluokkalaisten koulutyttöjen ryhmä.  Emme oikein saaneet selville mikä juhlan aihe oli, ennenkuin istuimme juhlan alkua odottamassa ja katselimme kun televisioryhmä veteli jatkojohtojaan koristeltuun saliin.  Tarkoituksena oli palkita vuoden nainen-tittelillä viime vuoden menestyneitä naisia.


Olimme ihaillen seuranneet tanssiryhmän harjoituksia.  Keski-aasialainen tanssi on minusta todella kaunista.  Koulujen juhlissa on yleensä koottu ryhmiä, jotka esittävät hienoja tanssiesityksiä.  
Tämä oli ammattitanssijoiden ryhmä ja heillä oli aivan upeat esitykset.  


Ajattelin löytää tyttöjen tanssikoulun ja kysyä ottaisivatko he 5-vuotiaan tyttömme sinne.  Taitoja voisi löytyä!

Atlas-silkkupuvuissaan seisovat tytöt ovat eri kouluista valittuja yläluokkien tyttöjä, keskellä laulaja. 


Yhteensä juhlassa oli viisi eri laulajaa:  kaksi naista, kaksi miestä ja eräs nuori tyttö, jonka lauluesityksen aikana voimisteluryhmä valtasi lavan ja esitti taitojaan.


Yleensä mieslaulajan parina lavalla on tanssija.


Palkintoja saivat lääkärit, järjestöjen johtajat, opettajat, urheilijat ja monta muuta ammattiryhmää.  


Juhlan juontajapari ja meidän esikoinen.  Minusta tuo miesjuontaja oli ihan Disneyn prinssin näköinen!  Esikoisen paikka oli portailla ja olin aika ylpeä siitä, että tytöt pysyivät kapealla askelmallaan ja pystyivät siinä voimistelemaan nauhan kanssa.  Tanssia: 


Muotinäytöksessä oli esillä uskomattoman kauniita pukuja.  Aina mukava nähdä, millaisia tuulahduksia vaaterintamalla on.  Nämähän ovat kyllä sellaisia moderneja juhlapukuja, joita tässä esiteltiin.  Harmi kyllä, en saanut monestakaan tytöstä hyvää kuvaa, vaikka löysinkin unelmieni iltapuvun!  


Lopussa lavalle kokoontuivat "kaikki" samalla kun eräs mieslaulaja esitti laulunsa.  


Juhlan pitäisi näkyä paikallistv:ssä.  Se oli hienosti järjestetty juhla, paikalliseen tyyliin parissa päivässä valmisteltu, ainakin voimisteluryhmän osalta :) Ja hyvin meni tytöillä!


Onnea jokaiselle palkinnon saajalle! No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?