November 27, 2012

Tiistain lista


Lista illanratoksi:

1.  Kinkkujuustopiirakka - ilman siis sitä kinkkua- on meillä koko perheen suosikkiruokaa.  Harmi kun en innostu tekemään sitä useammin.  
Viimeviikkoiseen Kiitospäivän juhlaan niitä pyydettiin minimuodossa ja teinkin ensimmäistä kertaa muffinsivuoissa suolaisia piirakoita.  Tein ihan tavallisen taikinan ja kaulitsin pikkuympyröitä, jotka muotoilin muffinssivuokiin. Täytteeksi hienonnettua pinaatinlehtiä, juustoa ja koristeeksi punaista paprikaa.  Uunissa ne olivat hienosti kohollaan, mutta lätsähtivät sitten piirakoiksi kun jäähtyivät...
Suolaiset pikkupiirakat maistuu myös kylmänä; vinkki pikkujouluihin! 

p.s. tunnnustus: en kaulinnut, vaan mieheni tuli auttamaan piirakkasavottaan kaulimen kanssa; piti tehdä niin monta että yhdessä kävi joutuisammin.  Yleensähän taikina painellaan vuokiin, mutta kaulimella sai siistimpää jälkeä.  2.  Kun mies lähtee työmatkalle on aika alkaa siivoamaan.  Innostus alkaa miehen vaatekaapista jo ennenkuin hän kerkeää alta pois.  Pestään, silitetään, pyyhitään pölyt kaapista, sukat löytää taas parinsa ja kerjäläispussi saa täytettä ei-halutuista vaatteista.  Siivousvimma jatkuu miehen työpöydän ja kirjahyllyn parissa.  Vaimo saa sommitella, sisutaa ja koristella miehen valtakuntaa ihan rauhassa!  
Harmi kyllä sama vimma ei jatku vaimon oman pursuavan ja sekaisen vaatekaapin tai oman pursuavan ja sekaisen työpöydän parissa.  Muiden asioihin puuttuminen on vaan niin kivempaa!  Lasketaanko tämä joulusiivoamiseksi?  Juhlathan vietetään perinteisesti kaapeissa ja komeroissa, joita on puunattu koko joulukuu.  

3.  Kun mies on työmatkalla valmistaudun öihin kuin lentoonlähtöön.  Ylimääräiset pihavalot kiinni? check
Portti lukossa? check
Vesihana vähän auki, jos tulee yöpakkanen? check
Kissat ulos keittiöstä? check
Lelut kerätty kuistilta? check
Vesipullot täynnä? check
(meidän keittiöön pitää kulkea pihan poikki, joten pidän juomavettä pulloissa tässä asuinpuolella) 

jne. jne.  

Tuntuu, että valmistaudun yöpuulle kuin Will Smith elokuvassa I am Legend (jota ei pidä mennä katsomaan elokuvateatterin isolta ruudulta kun olet romanttisille treffeillä, puistautus):  portaat pestään valkaisuaineella jottei yölliset zombiet vaan saa hajua meistä.  Sitten ovi tiks lukkoon! 

3.  Tänään meillä on ollut niin hyvin sähköä, että talo on melkein liian kuuma.  Piti vähentää yksi kerros vaatetta pois ja tarkistaa, että kyllä, lämpötila on melkein +20 astetta sisällä!  Talvi ei siis ole vielä alkanut.  

4.  Olen maininnut lastenhuoneremontin jäljiltä kauniit valkoiseksi maalatut seinät liian monta kertaa.  Mikä muu voisi olla syynä tähän: 


Se on kirkkaanpunaista kynsilakkaa, ja ei tarvinnut alkaa salapoliisiksi, jotta syyllinen saatiin selville:  omat kynnet oli maalattu kauniisti samalla värillä - makuuhuoneen päiväpeiton päällä, jossa on siis myös tätä samaa väriä.  Kuopus kolmevuotias.

Seinätaide on nyt peitetty kivalla aakkosaiheisella seinävaatteella.  En edes jaksa yrittää sen poistamista tuollaisesta pinnasta, rapisee pian maalitkin pois.  Mikä se on noissa lapsissa ja seiniin piirtämisessä?  Miksi? Miksi???

:D

No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?