November 11, 2012

Lastenhuoneen matto

Voi kun viikonloppu vierähtää nopeasti kun on kivaa tekemistä! 

Lastenhuone on siis ollut työn alla.  Viime viikon aikana saimme maalattua seinät - valkoiseksi - ja levitettyä uuden maton lattiaan.  Vaatekaappi kannettiin ulos pientä pintamaalausta varten.  Jotenkin ovenpieliin tarttuneet sormenjäljet olivat niin tiukassa, että hankaamallakaan ei saatu pois.  Ja olihan siinä myös kuopuksen tussitaidetta, joten kaappi sai raikastua yhden maalikerroksen verran.  

Huoneessa on vielä paljon puuhaa, joten mitään valmiita kuvia tässä ei vielä ole.  Näytän vain teille kokolattiamaton, jonka löysimme pääkaupunkireissulla.  

Uutta mattoa levittämässä
Lattiat ovat Keski-Aasiassa kaikki tätä samaa ruskeaa lattiamaalia.  En ole nähnyt missään minkäänlaista muuta väriä, vaikka olen vuosia asunut alueella - joku neuvostomaaliperinne varmasti.  Usein lattiat on peitetty matoilla seinästä seinään.  Meillä oli lastenhuoneessa iso matto, mutta se ei peittänyt seinästä seinään.  Maton vihreä/ruskea värimaailma ja itämaisen kirjava kuvio ei kuitenkaan ollut paras lastenhuoneeseen...sinne pikkukuvioiden sekaan katosi aina lelut ja huone oli kamalan levottoman näköinen.  Se olikin vanha olohuoneen matto.  

Uudella matolla on kiva leikkiä
Tiesin heti, mitä lapset sanoisivat uuden maton väristä: "Jee, nyt päästään uimaan!".  Siinä onkin kieriskelty.  Se on mukavan pehmeä ja tykkään väristä tosi paljon.  Jos olisimme tehneet vain tyttöjen huonetta, olisin varmasti valinnut jotain vaaleanpunaista, mutta yhteiseen huoneeseen piti valita jotain vähän neutraalimpaa.  Väri on vähän vaaleampi ovelta päin katsottuna ja tummempi tuolta ikkunan luota.  Sitä voi sitten kääntää vuosipesun yhteydessä jo siltä tuntuu :) 


Tällaisella matolla ei haittaa kesken jääneet leikitkään, joka kerran huoneeseen astuessa sydän sykähtää ilosta!  Voittaa kyllä edellisen mennen tullen! 

Kuvan yläreunassa pilkahtaa nojatuolista roikkuva verho.  Kesän ajan huoneessa on ollut valoverho, mutta nyt taidankin laittaa talviverhot ikkunaan.  Ne on Ikean kankaasta ommellut, täytyy näyttää sitten kun on paikoillaan.  

Huonetta siis vielä laitetaan innolla.  Kaikkea kivaa ideaa ollaankin löydetty ja saatu jopa tehtyä!  Minulla kun jää harmittavan moni asia idea-asteelle...


Tässä on yksi ideoiden kohde!   


...ja tässä olen sitä ideaa toteuttamassa, mutta enpäs näytäkään enempää ennenkuin on valmista.  

p.s. ei tästäkään päivästä selvitty ilman häitä; eräällä naapurilla on hääviikonloppu ja hän toi pääkaupungista tulleen vieraan meille kahville.  Tarjoilin miehille kahvit pihalle tuon pöydän äärelle.  Yhtäkkiä huomasin, että on kumman hiljaista ja mies oli hävinnyt vieraiden kanssa, puhelin oli unohtunut kotiin.  Parin tunnin päästä kuulin, että hänet oli tempaistu mukaan ravintolaan asti hääaterialle ja oli saanut siellä pitää puheen ja tanssia sulhasen isän kanssa kaiken kansan edessä.  :D 

p.s. 2  Tajusin tässä vasta myöhemmin, että tuo sulhasen isän kanssa tanssiminen kuulostaa todella oudolta suomen kielellä!  Tanssi täällä ei siis ole mitään paritanssia, vaan miehet tanssivat ryhmässä keskenään ja naiset tanssivat omassa ryhmässään.  Että ei vaan tule vääriä kuvitelmia!!! Nauroimme kyllä makeasti kun selvitin miehelleni tämän kielikuvan! 


No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?