November 17, 2012

DIY - Kangasviirit lastenhuoneeseenPastellisävyinen viirilippunauha
Yksi syy miksi päädyimme valkoisiin seiniin lastenhuoneessa oli se, että värin valitseminen olisi ollut niin kauhean vaikea päätös, että seinät olisivat varmasti maalaamatta vielä keväälläkin.  Joo, ei mulla ole vaikeuksia tehdä tällaisia elämäämuuttavia päätöksiä, ei.  Toinen syy oli se, että valkoinen on helppo yhdistellä kaikkeen muuhun...meillä on värikkäitä huonekaluja, sininen kokolattiamatto ja päätimme, että seinillehän saa ripustettua kaikkea kivaa sitä peittämään ja koristelemaan.  

Yksi tällainen mahtava ja helppo koriste lastenhuoneen seinille on viirilippunauha.  Olen varmaan sen jossain blogikuvissa nähnyt ja se oli jäänyt alitajuntaan  tekemään työtään.  Eräänä iltana oli sopivan tylsää, joten päätin ottaa kankaat esiin ja alkaa työhön.


Kangasviirien tekeminen on hyvin helppo projekti.  Valitse kankaat joita haluat käyttää ja päätä minkäkokoisia ja -mallisia viirejä haluat tehdä.  Jos lähdet kangaskaupoille, tarkista alennus- ja palakorit; kangasta ei tarvita kovin paljon!

 Tässä pari inspiraatiokuvaa. 

Bunting Banner - Fabric Banner - Fabric Bunting - Baby Bunting Banner - Flags Pennants - Vintage Fabric
Lähde
Fabric banner
lähde
fabric banner
lähde


Lähde


Rainbow Fabric Banner
Lähde
Päätin tehdä kaikki kolmiot samankokoisiksi.  Kolmiot voi leikata saksilla, mutta käytin itse kangasleikkuria ja alustaa, sain näin oikein tasaiset reunat.  Jos haluat, voit leikata reunat myös siksak-saksilla kivan vaikutelman saamiseksi, mutta saksien tulee olla hyvin terävät.  

Tein kolmioista kaksinkertaiset, jotta ne ovat vähän jämäkämpiä.  Vain ihan paksuimmat kankaat jätin yksinkertaisiksi.  Kaksipuolisia viirejä voi myös ripustella huoleti huoneeseen koristukseksi, koska molemmat puolet näyttävät hyvältä.  Taustakankaana voisi käyttää myös valkoista kangasta, koska silloin ohuen kankaan läpi ei kuulla taustakankaan kuviot. 

Ompelin kolmiot yhteen nurjat puolet vastakkain, koska minua ei haittaa vaikka huolittelematon reuna näkyy.  Siksakilla saa kivan vaikutelman myös aikaan.  Jos päätät ommella kolmiot kankaan oikeat puolet vastakkain ja kääntää ne, leikkaa nurjalta puolelta kolmion kärki pois (varo ettet leikkaa lankoja poikki!).  Näin saat kolmion kärjestä terävän ja siistin kun se on käännetty oikein päin.   

Kolmion yläreunaa ei tarvitse ommella kiinni, koska ompelet sinne ripustusnauhan.  Päätin jättää viirien väliin 4-5 cm väliä.  Kuvissa tykkäsin eniten juuri sen näköisistä viirinauhoista.  Nauhana käytin ihanaa pitsiä, jonka olin ostanut vuosia sitten.  Ostin pitsiä 5 metriä ja kirjoitin facebookissa "Ostin viisi metriä pitsinauhaa, sitä kun ei koskaan tiedä!".  Olinpas tyytyväinen kun sille löytyi nyt näin hyvä käyttö!  Koska pitsi on leveää, päädyin ompelemaan sen kolmioihin kiinni kahdesta kohtaa...muuten se olisi roikkuessa töröttänyt enkä olisi voinut katsoa kangasviirejä sen häiritsemättä minua.  

Pitsi ommeltu kahdesta kohtaa kiinni
Kelpaako omistajalle?  Lasten kanssa tehdessä on mukavaa antaa heidän valita kankaat ja järjestys.  Ihan pieniä äiti voi sopivasti manipuloida "hyviin" päätöksiin...isommilla on jo tarkat mielipiteet! Kun kankaat ja ripustusnauha on kotona, ei tässä projektissa kauan nokka tuhise.  Saa nopeasti kivaa ilmettä lastenhuoneeseen!  
Tein tytöille aika samannäköiset kangasviirit.  Pojan kanssa valitsimme vähän poikamaisempia, häntä miellyttäviä kankaita.  Täytyy vielä ommella ne nauhaan kiinni, pitsiä ei huolinut eikä sitä olisi riittänytkään :)Kuvat kaikista kolmesta näytän sitten (joskus) kun huone on kokonaan valmis!  Viimeistelyssä menee aikaa...sen tiesinkin...kun on muutakin elämää.  
Mutta kiva siitä tulee! 

p.s. jos haluat hakea netistä lisää kuvia ja ohjeita, englanninkielellä käytä hakusanoja "fabric banner"  tai "fabric bunting".  Ohjeita saat lisäämällä sanan "tutorial".  
Eipä kestä! 

2 comments:

  1. Oi kiitos! :D Just tässä käyttelen jämä kankaita tommosseen viiriin, tai etsin ohjetta. Vaikka helppohan tää on, mutta siltikin. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eipä kestä! Eihän ne viirit tosiaan hankalia ole tehdä, mutta tykkään itsekin lukea muiden kokemuksista ja varmistaa, etten ole ihan väärästä päästä aloittamasta :) Miten onnistui viiri?

      Delete

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?