September 25, 2012

VoimisteluaLapset käyvät voimistelemassa kolme kertaa viikossa.  
On kiva löytää mieleisiä harrastuksia täältä pikkukaupungistamme.


Tämä ei ole ihan puhdasta telinevoimistelua, kun telineitä ei oikein käytetä :) Edellisellä salilla oli hevonen ja puomi, mutta täällä ollaan permannolla vaan.

Alussa on tehokas lämmittely juoksuineen, pomppuineen ja venytyksineen.  Tehdään vatsalihasliikkeitä ja punnerruksia ja kunnon venytyksiä.

Olen itse varmaan jotenkin sokeutunut tälle Keski-Aasian vaikutukselle, kun itämainen, punainen matto ei pistä silmään ollenkaan outona voimistelusalissa.


Molemmat isommat ovat oppineet tekemään sillan.


Ja siitä pitää oppia nousemaan myös ylös (poikanen tarvii vielä vähän hauista :).


Opettaja ohjaa kädestä pitäen.  Esikoinen on vihdoin oppinut taipumaan siltaan taaksepäin, seisaaltaan....nyt harjoitellaan siitä sitten jalkojen vientiä yli, niin että noustaan käsilläseisontaan ja taas päädyttäisiin seisaalleen.


Poika harjoittelee siltaan kaareutumista.


Ryhmiä ei ole jaoteltu mitenkään iän perusteella.  Tämä on iltapäivän ensimmäinen ryhmä ja sen vuoksi aika rauhallinen.  Suurin osa tässä ryhmässä on tyttöjä.  Minusta on hyvä, että monenikäiset saavat harjoitella yhdessä.  Isommat auttavat alkulämmitysten vedossa ja ovat mainiona kannustuksena pienimmille, jotka seuraavat silmät suurina hienoja kaaria ja voltteja.


Taustalla näkyy juoksumatto, jolla käyn omalla vuorollani kävelemässä (ei saa kuulemma juosta kun on raskaana).  Naisten vuoro on iltaisin, joten silloin on liian hämärää kuvien ottoon...enkä nyt niitä itsestäni tänne niin haluaisikaan :D


Kuopus-pupunen oli ensimmäistä kertaa seuraamassa isompien harjoittelua ja oli niiin innoissaan että!

Mietin vähän, että minkälaiseen solmuun taustalla oleva ohjaaja vääntää tuota pientä voimistelijaa...?


Tässä on tuleva lupaus tälle ryhmälle!  Aloitettaisiinko jo nelivuotiaana? Onko tietoa minkä ikäisenä voisi tällaisen voimistelun aloittaa harrastusmielessä? Loppuverryttelyssä...mitä lie liikkuu pojan mielessä kun ilme on noinkin hurja.  Ääntä sieltä ei kuulunut.

Keksi osuva puhekupla!

2 comments:

 1. "Älä tuu liian lähelle, mahassa kiertää!"

  Pakko olla jotain tuon suuntaista kun on pojasta kyse. Sieltä suusta ei varmasti ole tulossa kukkia ja perhosia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehkä takana tuleva tyttö on pyörtymässä juuri siihen? :)

   Delete

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?