September 19, 2012

Miten säilyttää sisustuslehdet?

Jos syyskuussa huomaa, että edellinen kirjoitus blogissa alkaa otsikolla "kesä...", on aika päivittää blogia.
Kiitos kärsivällisyydestä!  Kyllä tuo Atlantin ylitys on rankempaa kuin mitä muistaa ja toipuminenkin kestää kauemmin kuin mitä ajattelin.  Meni reilu viikko ennenkuin nukuin suht normaaleja aikoja...ja olen vieläkin vähän hassussa aikataulussa kun iltayhdeksältä haukottelen niin että leuat loksahtaa paikoiltaan.  

Mutta syksyn tullessa on mukava innostua pesäkolon laittamisesta.  Vaikka eihän täällä Keski-Aasiassa vielä oikein syksyiseltä tunnu.  Aamut ovat viileitä, mutta päivisin on reilusti lämpöä eikä sateista tietoakaan. 

Haluan kirjoittaa monenlaisista asioista, kuten
  • löysin naisten liikuntaryhmän, joka lausutaan venäläisellä aksentilla fitnjess-jjoga.  Mutta raskauden takia en "saa" tehdä mitään, joten kehittelen omaa ohjelmaa takavasemmalla kun muut asettautuvat venytyksiinsä ja treenaavat sikspäkkiä. 
  • Tein maistuvaa intialaista linssikeittoa, josta haluan laittaa kuvareseptiä tulemaan.  Vaatii vielä muutaman version ennen julkistamista.
  • Keittön seiniä pitäisi alkaa maalata, nehän homehtuivat viime talven sateissa.  Keltaista (kestosuosikkini keittiössä) vai vaaleanpunaista (uusi rakkaus)?
  • Kotikoulu on täydessä vauhdissa ja vauhdikasta se onkin kolmen lapsen kanssa, joista vain yksi on virallinen oppilas! 
  • Yritän kesytellä viime kesän kissanpentua, jotta saisin kaikki kissat kiinni jos pääkaupungissa asuva eläinlääkäri tulisi tänne saksineen auttamaan perhesuunnittelussa. :)
Mutta tällä kertaa siis tuo otsikossa lupaamani vinkki sisustus-ja naistenlehtien säilytykseen:  
Älä säilytä.
Eikö ole hyvä vinkki :)

No, voit toki säilyttää lehdet jos sinulla on siihen tilaa.  Meillä tämä matkalaukkuelämä vaatii rankalla kädellä karsimista.  Lentiyhtiöiden naurettavaksi kutistuneet kilorajoitukset menee meillä aina yli ihan vain vaatteilla, kengillä ja kirjoilla.  Ja parilla uudella kattilalla.  Ehkä uusilla lakanoilla.  Ja muutama ihana sisutusvälinekin sullotaan mukaan.  

Olen jo vuosia sitten ottanut lehtien inspiraatioiden säilytysavuksi sakset.  Laavaan lehdet läpi ja leikkaan kauniit kuvat, vinkit ja houkuttelevat reseptit talteen.  


Monessa hyvässä lehdessä harmittavan usein mainokset vievät leijonanosan sivuista.  Kivat artikkelit ja itseä miellyttävät sisustuskuvat leikkaan irti ja muu lehti saa lentää kierrätyslaatikkoon.


Vieressä leikkineet lapset olivat yllättävän vaikeaa leikkuuseuraa.  Äiti, älä laita näitä lehtiä roskiin!  Äiti, tässä on ihana kuva!  Äiti, säilytetään koko lehti!  Äiti, ei saa heittää pois!

Mistä ne on tuommoisiksi hamstereiksi oppineet?  Ikänään eivät ole naistenlehtiä lukeneet, mutta poiskaan ei antaisi.  On tämä ihmisrotu kummallista! :) 

No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?