October 14, 2011

Pikkuleivät häihinTäällä Keski-Aasiassa olen leiponut erilaisia kakkuja ja pikkuleipiä häihin.  Kynnys on matalampi, koska yleensä suomalais/länsireseptit maistuvat hyvin, ja järjestelijät saavat itse päättää missä tilanteessa leipomukseni päätyvät pöydälle.  Häät ovat monipäiväiset ja kokoontumisia pöytäliinan äärellä on useita. Ei siis mitään paineita siitä, että nämä on nyt ne ainoat makeat hääpöydässä.  


Päätin leipoa sokeripikkuleipiä, käyttää erimuotoisia muotteja ja koristella ne erivärisillä kuorrutuksilla.   'Eihän sen nyt pitäisi niin vaikeaa olla', ajattelin itsekseni kun luin reseptiä läpi, vaikken olekaan leiponut tällä reseptillä aiemmin.  Pääasiassa oli kivannäköiset leipomukset.  


Pikkuleivät itsessään eivät olleet mitenkään vaikeita.  Tein taikinan Martha Stewartin pikkuleipäkirjan ohjeella.  Valmis taikina laitetaan jääkaappiin, ja vähän kerrallaan kaulitaan ohueksi.  Pikkuleivät täytyy vielä laittaa pakkaseen pellillä ennen paistamista 10-15 minuutiksi.


Kuorrutteena on tomusokeria, kananmunan valkuaista, tilkka vettä ja väriä. Nimeltään se on 'Royal Icing', ja tuloksena on kiiltävä ja sileä koristekuorrutus.  Alkuperäisissä resepteissä käytetään marenkijauhetta (kuivattua kananmunan valkuaista), joka sattoi minut hetken paniikkiin, mutta löysin myös reseptin, jossa käytettiin tuoretta valkuaista. Pursotin ensin reunat vähän paksummalla kuorruttella, ja kun ne olivat kuivuneet, ohensin kuorrutetta ja täytin sisustan. Reunat olisi pitänyt pursottaa pienemmällä suuttimella, jotta reunat eivät olisi noin korkeita, mutta käytin niitä mitä laatikosta löytyi. Nämä oli ihan helppo tehdä loppujenlopuksi, mutta voi hyvänen aika miten paljon aikaa tuohon koristeluun saa menemään! Kaksinkertaisen taikinamäärän koristeluun meni noin 3-4 tuntia kuorruksen tekeminen mukaanluettuna.


Nimesin pikkuleipäni 'Love, Joy and Peace Cookies', koska käytin sydäntä, kukkaa ja kyyhkystä.  Toivoinkin, että hääpäivä ja hääparin yhteinen elämä saisi olla täynnä rakkautta, iloa ja rauhaa!


Nämä pizzatarjottimella olevat 'Joy'-pikkuleivät ovat valmiina sisuksen levittämistä varten.


Paras työkalu on hammastikku, jolla pääsee pieninkiin koloihin, ja jolla voi tökkiä ilmakuplat rikki. Joy, Joy, Joy!


Odotin kuorrutuksen kuivumista yön yli, ettei se vain tuhraantuisi kuljetuksen aikana.  Royal Icing voi joidenkin mielestä olla kova kuivuttuaan.  Itse tykkäsin tästä, ja aion lasten kanssa tehdä jouluksi Joulupikkuleipiä samalla reseptillä.Ja loppuun vielä kuva hääparista:


Sulhanen on tullut hakemaan morsianta hänen kodistaan...tämä on se päivä jolloin nainen jättää isänsä kodin eikä sinne palaa muuta kuin vieraisille. (Kuva on sopivan epäselvä, koska en kysynyt keneltäkään lupaa julkaista!)

No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?