December 1, 2015

Joulukalentereista ja joulusukkia joka lapselle

Lapset saivat avata tänään suklaakalenterien ensimmäiset luukut.  Olin huolella piilottanut Suomesta tilatut kalenterit ja jaoin ne unenpöpperöisille lapsille aamuvarhain eli klo 7.20.  

On muuten hauska nähdä, miten persoonallisuudet tulevat esiin myös joulukalenterin avaamisessa.  Eräällä luukku on revittu innoissaan kokonaan irti niin, että myös kalenteri vähän repesi ja toisella ei edes huomaa, että luukkua on raotettu ja suklaa syöty- suklaa muuten syötiin vasta myöhään iltapäivällä, koska "se on niin makeaa"!

Lapset huolestuivat, että missäs se äidin joulukalenteri on.  Ei hätää, lapsikullat, ei hätää!
Yksi kiva juttu blogimaailmassa on virtuaaliset joulukalenterit!  Ahkerat bloggaajat väkertävät meille ihania askarteluja, leipomuksia ja sisustusideoita.  

Päätin ottaa härkää sarvista ja ommella sukkia lasten kanssa.  

Osalla oli kaverit kylässä ja toki heillekin ommeltiin ja tällaisia tuloksia sain aikaan lasten kanssa: 


Sukkakankaat ovat hamstrattuja kankaita, jotka päätin ottaa käyttöön.  Vuorikankaaksi löytyi jokin epämääräinen valkoinen puuvillakangas.  Piti hetki miettiä, että miksi sitä on ommeltu sieltä täältä ja aukkoja on oudoissa  kohdissa.  Sitten muistin erään pukujuhlan monen vuoden takaa: olimme roomalainen perhe toogat päällä (harmi kyllä en löytänyt kuvia).  No, kangas on palvellut monin tavoin, nyt se vuoraa joulusukkia.   

Illalla vielä ompelimme muutamia sukkia, mutta niistä ei vielä kuvia saata ottaa huonon valaistuksen vuoksi.  Huomenna sitten päivänvalossa!  Näihin sukkiin lapset haaveilevat isot kasat karkkeja ja leluja.  Eipä ihme, että sukkien koko suureni iltaa kohti, kun lapset tajusivat mihin sukkaa äiti aikoo käyttää!  :D 

Seurailetko netissä joulukalentereita?  Onko suosikkeja?  No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?