June 4, 2013

Uuden sementin laittoa

Vihjailinkin jo äitienpäivänä, että laitan kuvia sitten häätunnelmista.  Mutta aloitetaanpa alusta. 
Häihin valmistautuminen alkaa yleensä remontilla.  Olen oppinut vainuamaan tulevat häät aika tarkasti.  Esimerkiksi kun viime syksynä katumme päässä oleva leipuri nosti leivän hintaa, mutta alkoi samaan aikaan käyttää halvempaa jauhoa, laskin yhteen yksi ynnä kaksi.  Hänellä on kolme poikaa ja yksi kouluikäinen tyttö.  Vanhin poika on jo naimisissa, mutta seuraava oli jo sopivassa iässä.  Ja kuinkas ollakaan, saimme kutsun toisen pojan häihin, joita vietettiin joulukuussa, ihanassa auringonpaisteessa.  

Samoin naapurustossamme kaksi naapuria on aloittanut talonsa ulkopuolen kaunistuksen.  Kolme miestä on seisonut telineillä rapsuttamassa vanhaa pintaa pois ja laittamassa uutta pintaa tilalle.  Olin ihan varma, että häät on tulossa.  Niinpä kun kävin kyselemässä ompelijalta, joka asuu ihan remonttitalon naapurissa, että onko tyttöjen kesämekot jo valmiina (eivät olleet, koska ensin ompelijalla oli kiire ja sitten hän sairastui johonkin mystiseen energianviejätautiin), sain kuulla, että molempiin taloihin on tulossa morsiamet.  

Ja vielä, vastapäinen naapurimme, jolta ostamme joka päivä 2 litraa maitoa ja jonka pojat leikkivät meidän lasten kanssa päivittäin (faktoja, joilla ei ole mitään tekemistä häiden kanssa, mutta mielenkiintoisia silti), on aloittamassa remonttia ja kuulin, että syksyllä olisi tarkoitus ottaa taloon toinen miniä.  Kaksi isoa hiekkakasaa on jo tuotu kadulle odottamaan sementin sekoittajia.

Ja sementti uusittiin myös meidän pihalla.  Se oli jo aika surullisessa tilassa ja mietimme keväällä että kuinka iso osa siitä pitäisi uusia. Paikattu kohta oli viiden vuoden aikana murtunut ja rapissut pala kerrallaan pois.  

Paikattu pinta näkyy vaaleampana kohtana
Murtuneeseen pintaan jäi kiinni pöly ja hiekka ja siinäpä oli rikkaruohojen mukava kasvaa. 

Surullisessa tilassa oleva pihasementti

Paikattu pinta lähti kevyesti jalalla siirtämällä liuskoina irti
Kun vuokranantajat pyysivät, saisivatko he viettää häät täällä, tiesimme, että uusi sementti koko pihaan on ihan must.  
Saimme kolmen miehen remonttiryhmän pihasementin laittoon.  
Yksi sekoitti sementin käsin:Toinen mies kuljetti valmiin sementin kottikärryillä sementin levittäjälle...


...ja kolmas mies teki valuraamit ja levitti ja tasoitti sementin metrin mittaisiin luiskiin.

Tässä kuvassa näkyy taustalla uusi pinta ja etualalla pihan kamalin kohta.  
Ämpärissä on vanhan paikkauskohdan paloja, joita pojat innoissaan kaapivat irti ja keräsivät ämpäriin kun lupasin heille vähän jätskirahaa vaivanpalkaksi. 

Uusi sementtipinta taustalla
Ja tässä seisoo morsianjoukko uudella sementillä joka on ihana ja sileä kuin vauvan pep...poski.  


En ole ihan varma, kuka oli se "meidän" morsio näistä kolmesta tuoreesta miniästä, mutta hattupäinen tyttö on se, jonka häitä vietettiin täällä pari vuotta sitten.  

p.s. löydätkö ensimmäisestä kuvasta meidän esikoistytön? :) 

No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?