May 12, 2011

VerhoiluaJoskus taannoin kirjoitin verhoiluaikeistani iltojen ratoksi. Nuo illat ovat kauan sitten menneet, ja välillä täällä kävi melkein nolla-sähkö-tilanne, jossa yhdellä tunnilla päivässä ei ompelukonetta kerennyt ulkoiluttamaan kun piti pestä pyykkiä, imuroida ja muuta semmosta elintärkeää sen yhden tunnin aikana (tulipas pitkä lause).Mutta olen saanut jotain aikaiseksi....Tässä oli yksi kohde: rapistunut valo - tai siis varjoverho. Nämä tämmöiset varjoverhot pitää huoneen lämpötilaa kesällä pari astetta viileämpänä, ja suojaa myös pölyltä jota vetävistä ikkunoista leijailee sisään jatkuvasti. Nyt oli aika ommella uusi verho.


Vanha oli siis kulunut ja reikäinen!
Katselen tästä ikkunasta kadulle päivittäin. Ikkuna on lähimpänä porttia ja siitä kurkistelen, että kuka siellä portilla taas kolkuttaa, ja näen kun lapset leikkivät naapurinlasten kanssa kotikadulla. Siitä myös näkee, jos lähellä on jotain mielenkiintoista meneillään, ja voin liittyä naisten seuraan vaihtamaan kuulumisia... jos aikaa on.

Verhoo siis heiluu aikalailla.

Tässä on uusi ja kaunis valo- ja varjoverho. Kangashan mulla oli ostettuna jo vuosi pari sitten, kuten mulla tapana on. Sain sen sitten ommeltua ja ripustettua. Verhojen ompelu mulla sujuu, eihän siinä kun suoraa ommelta...


Sitten seuraava verhoiluprojekti. Tässä on mun koulukaappi. Se on lasten koulunkäyntitavaroille, mutta on siellä omiakin papereita.


Kaikkea on kertynyt...Päiväkoti ja esikoulutarvikkeita...Värityskirjoja, tehtäväkirjoja, askartelutarvikkeet, perittyjä kerhotarvikkeita, kyniä, pelejä, tussit ylähyllyllä lapsilta suojassa, saippuakuplapurkit, koulukirjoja...


Jossain vaiheessa tykkäsin avoimista ikkunoista ja väreistä.

Nyt se alkoi näyttämään vaan niin sekavalta.

Ja uteliaat pikkuihmiset olivat sitä jatkuvasti avaamassa.Tämä on paljon parempi:

Löysin onneksi basaarista sopivan puuvillakankaan. Pelkäsin vähän, etten vaaleaa kangasta löydä, koska täällä suositaan kirjavaa ja kukkia. Mutta tämä ohut puuvillainen alekangas oli just sopiva harmoniankaipuuseeni.


Luulin ensin, että siinä on harmaita raitoja, mutta kangas onkin vain ohennettu raidalliseksi, joten se on vähän läpikuultavaa.


Tätä ajattelin sinne keittiöön myös laittaa.


Eikö ole paljon parempi näky!

Kun sitä roinaa ei voinut poiskaan heittää, kaikkea tarttee vielä kauan, joten parempi se on sitten piilottaa!

Onnistuneista projekteista iloiten!
No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?