May 10, 2011

Kukkaa, vesipumppua ja tukanleikkuutaTällä kertaa kirjoittelen ihan hajanaisia ajatuksia sieltä täältä. Aloitin vahingossa englanniksi ja laitoin otsikoksi random thoughts. Sitten päätin kirjoittaa suomeksi, mutta en tiennyt, mikä random on suomeksi. Sille löytyi seuraavat suomennokset:

KäännösKonteksti
Adjektiivit
1.satunnainenPuhekieli, Tietojenkäsittely, Matematiikka
2.sattumanvarainen
3.näennäissatunnainenTietojenkäsittely
4.tavallinenPuhekieli
5.asiaankuulumatonPuhekieli
6.irrallinenPuhekieli
7.tasapainoton
Substantiivit
8.tavis

Mikään ei niistä kuvannut sitä,mitä halusin sanoa... "Hajanaisia, sieltä täältä poimittuja, sekalaisia". No, ehkä tuo irrallinen olisi ollut se paras.

Eikö ole kaunis kukka. Se on ihan SOOC (straight out of camera) eli en ole tehnyt kuvalle mitään muutoksia sen jälkeen kun se tietokoneelle sain laitettua. Tässä sen näkee, kuinka aamuaurinko valo on ihan lyömätön! Oikeastaan tässä vaiheessa se oli jo vähän liian voimakas (varjo), mutta silti.

Meillä on yks kukkapenkki, jonka kimpussa ollaan touhuttu jo monta vuotta. Ei siinä oikein mikään kasvanut. Kun yksi kevätmyrsky kaatoi sen vieressä kasvaneen kirsikkapuun, ajttelin, että lisävalo ja energia auttaisi, mutta ei sekään heti sinä vuonna tapahtunut. Nyt sieltä pukkailee kaikenlaista kukkaa. Me ollaan heitelty sinne monesta paketista siemeniä, ja joku tärppäsi ja vielä monivuotisena. Kun saavuimme kotiin viikon poissaolon jälkeen, kukat suorastaan ryöpsähtelevät sieltä päälle. Ihanaa! Nyt kun malttaisi pysähtyä tarkastamaan rikkaruohotilanteen päivittäin.

"Murphyn laki täällä päivää. Koska huomasin, että perheen pää ei ole paikalla, päätin laittaa vesipumpun poissa päiviltä. Itse asiassa täällä on kaksi pumppua, ja ne molemmat on nyt kaputt. Kun pumppu vielä aamulla toimi mainiosti, se sai nämä naiset huijattua pyykinpesuun, ja vettähän kului kolmen koneellisen kerran. Ja sitten lapsetkin kävivät suihkuissa mutaleikkien jälkeen. Nyt tämän viimeinen valvoja ei uskalla suihkuun, ettei vesi lopu kesken vaahdottamisen."

Koska ulkona on pimeää ja puutarhassa vaeltaa vapaana kolme kissaa ja kaksi kilpikonnaa sekä villilepakkoja, en halua lähteä sinne pumpun kanssa taistelemaan. Yksi vaihtoehto on odottaa aamua. Koska olen yksin kotona viisi päivää, harrastan terveellisiä ja järkeviä aikataulua; ylös kello 6, aikaisin nukkumaan. Mutten lapset saavat ylivallan ja mietin vielä iltapäivällä että miten pääsisi tästä päivästä niskan päälle ja mitä tekisi iltaruoaksi. Nyt mulla on iltaruoat pakkasessa ja aamuisin olen ensimmäisenä...vesitankkia täyttämässä. Jee. No, pääsee ainaski sinne suihkuun sitten.

Menetin aivan ihastuttavan kuvamahdollisuuden viime viikolla. Kävin eräässä kodissa, ja siellä oli vauvan hiustenleikkuu menossa. Ensimmäinen hiustenleikkuu on täällä iso juttu, ja hiukset haudataan puun alle. Perhe istui lattialla pöytäliinan ympärillä. 2,5 kk ikäinen poika oli niin hellyyttävä roikkuessaan äitinsä pitelemänä, isoäidin leikatessa saksilla mustaa tukkaa, joka tipahteli alle asetetulle kankaanpalalle. Ja sitä tukkaahan oli niinkuin metsänpeikolla konsanaan. Isoisä ehdotteli sähkökäyttöistä leikkuria, mutta naisväki, minä mukaan lukien, pelkäsi, että se voisi nappaista ihoakin. Kysyin luvan kuvanotolle, otin kameran laukustani ja tadaa, patteri oli loppunut. Ensi kerralla sitten!

Maisema matkalla pääkaupungista meille.
Aamukuudelta, ja näkyy nuo takana siintävät vuoretkin.


No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?