November 9, 2018

Pölyinen piknik - A Dusty Picnic


Ilmat ovat viilenneet ja pääsemme taas vuorille seikkailemaan.  Syksyllähän täällä on pölyistä ja lämmintä, mutta on näissäkin maisemissa oma viehätyksensä.  Päätimme ajella tavallisen retkipaikkamme ohi nähdäksemme mitä sieltä löytyy.  Lapset valittivat, kun eivät päässeet Krokotiilivuorelle ja käännyimme pian takaisin tuttuihin maisemiin.  Nappasin ylläolevan kuvan autosta....vuoret ovat tällä kohtaa kauniin punertavia, mikä ei tullut tässä kuvassa kyllä niin hienosti esiin.   Tällaiset maisemat ovat palkkana, kun jaksaa tallustaa ylämäkeen.   


Rakastan näitä värivaihteluita vuorien seinämissä.  Minulla oli kamerakin mukana, mutta olinkin jättänyt muistikortin tietokoneelle.  Piti siis tyytyä napsimaan kännykällä kuvia.  


Otimme ensimmäistä kertaa kahvipannun mukaan piknikille.  Nakkeja varten olimme ottaneet mukaan polttopuuta.  Keräsimme maastosta kuivia tikkuja ja saimme nopeasti veden kiehumaan.  Lapset joivat kaakaota.  Istuimme kallionseinämän varjossa, jossa alkoi tulla jo vähän viileä eväiden syönnin jälkeen.  


Evästauon jälkeen lapset makasivat kuin liskot kuumilla kivillä ruokaansa sulattelemassa.  Joillakin oli mukana kirja tai piirrustusvihko ja hetken ajan oli ihan hiljaista. 


Koiria emme yleensä ota mukaan, mutta tällä kertaa halusin nauttia retkestä karvaturrien kanssa.  Ne eivät pidä automatkoista, mutta selvisivät oksentamatta perille saakka.  Vuorilla ne nuuskuttelivat siellä täällä, mutta pysyivät koko ajan meitä lähellä.  Onneksi, en halunnut mitään lampaidenjahtaushetkiä kyllä tänä päivänä kokea.  


Kyllä se yksi viikonloppupäivä näitä maisemia ihastellessa sujuu!  


Seurana meillä oli muutama vuohi, liskoja sekä ylhäällä liitelevä haukka.  Oikein rentouttavaa!  Yleensä nautimme vuoriretkistä ystävien kanssa, mutta tällä kertaa oman perheen seura oli juuri sitä, mitä kaipasin.    


One weekend morning we packed our car with kids, dogs and a picnic basket and headed for the hills.  The weather has cooled down quite a bit and it is once more enjoyable to walk under the sun.  We enjoyed a hike, kids were digging up treasures from the hillsides and then we found a shady spot for our bonfire and picnic. 

 Our dogs enjoyed the freedom, but stayed close by.  They kept on going between us, making sure everyone was ok.  After the picnic, the kids found hot rocks to lay on and they looked like little lizards laying in the sun with their books and notebooks.  

The views are definitely worth the trip! We only saw few goats, lizards and a hawk up there.  Perfectly peaceful...I love going up there with friends, but this family trip was what I was needing on that day.   

1 comment:

  1. Such an amazing blog post….very informative also…. I gain a lot of information from this..thanks for sharing it..
    Book online bus ticket from Redbus

    ReplyDelete

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?