October 8, 2018

Kaupunkipuistot syysilmassa


Syksy on ihanaa aikaa Keski-Aasiassa.  Varsinkin suurten kaupunkien puistot ovat upeaa nähtävää suurien lehtipuiden, kauniiden kukkaistutusten ja keski-aasialaisten koristeiden vuoksi.Saimme hiljattain nauttia Kyrgyzstanin pääkaupungin Bishkekin Erkindik-puistosta.  Meitä helli upea auringonpaiste, joka oli menettänyt jo voimaansa syksyn viileydessä.  Erkindik oli päivisin täynnä ihmisiä: kävelemässä, istumassa, leikkimässä.  


Puiston pohjoispäässä on taidekatu.  Suurin osa tauluista on jättimäisiä ja aiheet ovat usein kopioita toinen toisistaan, mutta löysin sieltä kaksi pientä sympaattista maalausta kotiamme koristamaan.  


Riippaoksainen paju on lempipuuni Keski-Aasiassa.  Puiston lähettyviltä löytyy lukemattomia kahviloita, joissa tarjoillaan erikoiskahveja ja juomia, ihan kuin muuallakin maailmassa.  Niissä kelpaa istua lepuuttamassa jalkoja, jotta jaksaa taas kävellä, kahvia tai tuoretta appelsiinimehua hörppien!


Kaupungissa oli useassa paikassa I Love Bishkek-tyylisiä lauseita.  Ehkä se johtui siitä, että täällä oli juuri pidetty maailman paimentolaislajien suurkilpailut ja turisteille piti olla kuvattavaa? 


Puisto päättyy etelässä rautatieasemaan, jossa on hieno koristeltu sisäkatto.  


Eteläpäässä asui myös kaksi vilkasta oravaa, jotka jahtasivat toinen toisiaan pitkin puita ja nurmikkoja.  


Iltakävelyllä löysimme keskustan kaduilta ihan oikeita jurttia.  Todella kauniisti koristeltuja, ehkäpä jotain tapahtumaa juhlistamaan tuotu.   


In English:  Large cities of Central Asia are gorgeous in the autumn.  Huge trees with their yellow and orange leaves, beautiful flowers and Central Asian decorations make them pleasant places to visit on sunny days.  Recently we got to enjoy Bishkek's Erkindik Park.  It was busy with people at all times, day and night.  We found some art for our home and I found my favorite Central Asian trees: willows.  Bishkek has countless little coffee houses that are pleasant places to rest feet and enjoy coffee...or in my case: fresh squeezed orange juice! No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?