November 1, 2015

Pikku-basaari

Lauantairetkellä vuorille (kuvia myöhemmin) pysähdyimme tällaiseen hyvin tyypilliseen keski-aasialaiseen pikku-basaariin.  
En teidä onko tuossa takana olevassa rakennuksessa kauppa, mutta tien varrella on ihan hyvä valikoima kaikkea tarpeellista. 


Vasemmalla on suuria käsintehtyjä pihaluutia, joilla saa näppärästi lakaistua putoilevat viiniköynnöksen lehdet.  Köynnöksiä ei kannata vielä karsia, koska ilmat ovat lämpimiä.  Alkaa pian uudestaan versomaan.  

Sesongin hedelmiä ovat sharon-hedelmät, granaattiomenat, viinirypäleet ja omenat.  Kurpitsat on myös kauneimmillaan, niitä on tarjolla eri muodoissa ja koossa, samoin kuin paprikoita.  Laitoimmekin monta pussia paprikasuikaleita pakkaseen.    

Viiden litran öljypullot, joissa on keltainen korkki, ovat päässeet uusiokäyttöön: niissä myydään tomaattimurskaa.  Pienemmissä pulloissa on kotonasäilöttyjä suolakurkkuja!    

Taustalla olevalla aidalla roikkuu paikallisia lattiapatjoja, joilla istutaan ja nukutaan.  

Ostimme basaarista yhden melonin.  Maku on vielä testaamatta.  


Little local bazaar by a big road.  Attracted by their display, we stopped to buy a melon.  You can find seasonal fruits and vegetables very easily.  5 liter oil bottles with yellow tops are recycled: now you can buy home made tomato-salad and pickles in them!  


No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?