September 26, 2015

Helpot synttärikuppikakut


Tämän vuoden viimeiset perhesynttärit on juhlittu.  

Lapsille on ihanaa järjestellä kivoja pöytiä ja koristeita.  Erityisesti tytöille!  Näin pari viikkoa sitten basaarissa aivan suloista ruusukuvioista kangasta.  Pohjavärinä joko vaaleansininen tai vanha vihreä.  Melkein ostin molempia monta metriä.  Onneksi muistin, että pari vuotta sitten ostamani ihanat ruusukuvioiset tyynyliinat odottavat vielä tuunausta.  Ei saisi ostaa kaikkea söpöä ihan tuosta vaan kaapin pohjalle lojumaan.  

Täytyypä kaivaa ne tyynyliinat esiin ja tehdä niistä jotain nättiä.  Syksy on juuri sellaista aikaa, että tekee mieli keskittyä koristelemaan kotia. 

Teimme eskarilaisen synttäreille kuppikakkuja, jonka resepti löytyy prinsessan omasta kirjasta:    Kirjassa prinsessa järjestää juhlat ja kaikki tuovat jotain herkkua pöytään.  Satukirjan lopussa on reseptit ja niistä on jo pitkään pyydetty leipomaan jotain.  


Resepti oli niin helppo, että eskarilainen osasi tehdä taikinan ihan itse.  Toki autoin mittaamisessa, hassusti reseptissä käytettiin grammoja desilitrojen sijasta.  Kaikki ainekset sekoitetaan puulusikalla, joten koneita ei tarvita.  


Laitoin päälle tomusokerisekoituksen sijasta kermavaahtoa ja nonparelleja.  
Hyvää oli!  
Oletko leiponut amerikkalaisia kuppikakkuja ennen?  


No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?