June 5, 2012

Viimeinen koulupäivä paikallisessa koulussa

Viimeisenä koulupäivä ystävien kanssa.
Koko talven on uskollisesti käyty koulua.  Opettaja mainitsi sen ihan sivuhuomautuksena Uuden Vuoden Juhlassakin, että tyttäremme on tullut kouluun sateen ja lumen läpi kun muut ovat ottaneet luovia vapaita vissiin aika paljon enemmän.  Eihän sitä suomalaisen koulumoraalin omaksuneena voi tehdä muuta kuin lähettää lapsi kouluun, jos se koulupäivä on!  Vaatetta vaan päälle ja villahuivi pään ympärille.  Talvellahan koululuokkaa lämmitetään puu-uunilla ja aina välillä tuli pyyntöä oppilaiden kautta, että lähettäkääpä vanhemmat nyt puita luokkaan.   Koulu ei pysty kustantamaan lämmitystä.  

Ruususelle kakku!
Talvisin koulusta tulikin usein kotiin savulta tuoksuva lapsi.  Kylmissän ei onneksi joutuneet lapset opiskelemaan.  

Vierashuoneessa.
Ruusunen lähti koulusta ennen virallista kesäloman alkua.  Päätimme kutsua viimeisenä koulupäivänä koko luokan opettajineen meille syömään pizzaa ja kakkua.  Keski-Aasialaiseen tapaan pöytäliinan pitää olla täysi, joten sieltä löytyy lapsille mieluisia karkkeja, keksejä ja sipsejä.   


Alussa oppilaat vähän jännittivät pöydän ääressä istumista.  Opettaja neuvoi ja ohjasi koko ajan luokkaa istumaan kauniisti.  Toisille tarjoiltiin juomaa...ilma oli jo todella lämmin.  


Mutta kun vauhtiin päästiin niin lapsia ei tarvi kehoitella syömään niin kuin aikuisia koko ajan pitää kehoitella ottamaan.  Pizzakin maistui hyvin, taisi olla ensimmäinen pizza-ateria koko luokalle opettajia myöten! 


Opettajakaan ei tullut yksin vaan oli kutsunut kollegansa mukaan.  Yksin ei oikeastaan koskaan mennä minnekään.  (Juttelen opettajian kanssa, he vasemmalla, minä oikealla). 


Kun vatsat olivat täynnä, lähdettiin leikkimään ulos.  Kitaran säestyksellä hakivat ensin tytöt istumapaikkaa...


...sitten pojat.  Voittajille oli pienet palkinnot.  


Leikin jälkeen lapset sanoivat jäähyväiset tyttärellemme.  Kaikki kättelivät tai halasivat.  Sitten lapset lähetettiin jäätelöt kourassa kotiin, juuri ennen kuin sadepisarat alkoivat tipahdella taivaalta.  Siitä se painostava ilma siis johtui.

Syksyllä nähdään! 

Vähän ajan kuluttua tuli pari isompaa tyttöä pyytämään muutamaa pizzapalaa muillekin opettajille, olivat kuulleet ilo-uutiset maistuvasta länsiruoasta ja halusivat maistaa :) 

Sitten KesäUutisia:

Vietämme tämän kesän Ameriikkojen länsirannikolla.  
Lähettelen uutisia, ilmiöitä ja hauskoja juttuja amerikan ihmemaasta teillekin katseltavaksi.
Pysykää kuulolla!

No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?