July 26, 2010

Mehuja purkkiin


Kylläpäs hedelmät ovatkin kauniita! Nämä ihanat punakeltaiset pallerot ovat aprikooseja. Vai ovatko? Nyt kun katson tarkemmin, niin on aika paljon luumun näköä. Mutta ei anneta sen hidastaa meitä, herkullisen näköisiä ne on joka tapauksessa!


Mehustimme ennen kesälomaa, mutta en ole ehtinyt postata tästä eksoottisesta tapahtumasta aikaisemmin. (Onko mehustaa oikea verbi?) Ja itse asiassa käytän tätä "me"-liitettä aika laajasti, koska minähän en osaa mehustaa enkä hillota enkä mitään muutakaan (pelkään purkittamista ja niitä hygieniavaatimuksia). Olin vain reipas aputyttö ja otin kuvia. Mutta eikö ole mehukkaan näköisiä aprikooseja (luumuja?)!

Tässä onkin sitten kirsikoita, ne ainakin tunnistan. Täällä on makeita ja happamia kirsikoita, ja happamat ovat oivallisia mehustukseen. Niihin lisätään niin paljon sokeria, että maku on vallan mainio.

Kirsikat keitetään suuressa kattilassa kunnes vesi vaahtoaa. Meidän kattila on niin suuri, että se on tulella, kun ei kaasuhellassa riitä tehot.Odottelemme vaahtoamista...

...kunnes kunnon vaahto on muodostunut.


Tässä on meidän purkkeja.

Kuuma mehu kaadetaan purkkiin.
Tässä meidän aprikoosiluumut, keitettyinä, sokerin kanssa purkissa. Päälle kaadetaan kuuma mehu.
Kuten näet, mehustamista voi tehdä monella tyylillä, tässä tyylissä mehu kaadetaan erikseen ja sokerikin suoraan purkkiin.

Harmi kyllä en ottanut kuvia, kun naapurin miniä kävi kiertämässä kannet kiinni laitteellaan. Meilläkin on kannenkiinnikiertämislaite, mutta se oli vähän rikki.

Teimme myös hilloa pikkupurkkeihin.

Tulkaa maistelemaan!No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?