October 10, 2012

Kulinaarisia kokemuksia

Huomasittehan tuon uuden kuvakollaasin blogini yläreunassa?  Päätin lisätä siihen uudempia ja erilaisempia kuvia.  Keski-Aasia on todella mielenkiintoinen ja värikäs paikka, ja kuvien kautta olen monesti saanut välitettyä täkäläistä tunnelmaa paremmin kuin sanallisesti.


Lisäsin sinne julkisuuten myös tekstin "culinary experiences".  Sen kirjoitettuani hikoilin hetkisen epämukavasti ja mietin, miten ja millaisten kuvien ja postauksien kautta voisin oikeuttaa noinkin korkealentoisen väitteen.  

Kulinaarisia elämyksiä.Eihän tämä mikään ruokablogi ole eikä sellaiseksi muutu.  Kototekoisia ruokia ja leivoksia julkaisen...
Mutta toisaalta nämä paikalliset ruoka-kokemukset ovat monesti sellaisia elämyksiä.  Rakastan esimerkiksi juustokuminan siementen käyttöä keski-aasialaisessa ruoassa.  sitä ripotellaan vähän joka paikaan ja tykkään kovasti kuminan mausta! Harvoin siihen Suomessa törmää.  Jos olet käynyt meillä kylässä etkä ole saanut Oshia etkä sashlikkia, joudun pyytämään anteeksi epävieraanvaraisuuttamme!  Osh on ruokaa, jota tarjoillaan a i n a kun tulee vieraita tai on juhlia (ja söimme sitä tänään kotonakin, lasten herkkua).  

Sashlik taas on ruoka, joka yleensä onnistuu vaikuttamaan vierailijat, tulevat he sitten idästä tai lännestä.  


Sashlik eli liha-kebab on tässä kotigrillissämme kypsymässä.  Haimme valmiiksi laitetut vartaat vaki-paikastamme.  Kotona on mukavempi paistaa ja syödä...lasten kanssa ei aina jaksa lähteä ravintolaan "istumaan". 


Tarjolla on jauhelihaa (taustalla) ja nautaa.  Valkoinen kimpale keskellä on rasvaa...tiristessään se siinä pehmentää vieruskaveriakin ja makuhan on hyvä! 


Vaaleammat palat ovat kanaa.  Tällä kertaa emme ottaneet lammasta, vaikka se yleensä on taattu elämys...lammasvartaat on herkullisia!  


Kypsää on!  


Päälle ripotellaan yleensä viipaloitua sipulia tillin kera, ja lihavartaat nautitaan salaattien ja leivän kanssa. 

Herkkua ruokapöytään!  

p.s. tämä neljäs raskaus on pilannut kaikki hiiligrillikokemukset minulta...en kestä enää sitä savun makua lihassa.  Sniff...Mies lupasi, että tästä lähtien meillä on sitten kaksi grilliä, että saan myös savustamatonta grilliruokaa vaikka sitten kaasun avulla kypsennettynä.  

No, joskohan asia korjaantuisi ensi kesään mennessä? 

p.s. 2. Älkää vain kertoko appivanhemmille tätä, heillä hiiligrilliruoat ovat perheen ilo ja ylpeys ja kukaan ei varmasti kestäsi tätä totuutta!  

:) 

No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?