Kun jääkaapista löytyy kaali ja vähän jauhelihaa, laitetaan kaalikääryleitä.
En olekaan niitä ikinä Suomessa tehnyt.
Tässä on keski-aasialainen versio:
Kaalinlehdet pehmitetään kuumassa vedessä liottaen.
Täyte, raaka riisi ja raaka jauheliha, maustettuna suolalla ja pippurilla, valmistetaan ja kääritään kaalilehden pehmeään peittoon. Ylijäänyt täyte pujautetaan muutamaan paprikaan.
Isossa kattilassa pehmitetään öljyssä sipulia, porkkanasuikaleita ja tomaatinpalasia.
Keski-aasialaiseen tapaan öljyä on runsaasti. Kaalikääryleetkin voi paistaa kevyesti pinnalta, mutta kypsennys tapahtuu (niukassa) vedessä ikäänkuin höyryttäen, kannen alla.
Kattilassa kypsyvät samalla myös kuoritut perunat.
Kypsennysaika on noin puoli tuntia, kunnes riisi on kypsää.
Lapsille tyypilliseen tapaan kaalikuoret ja tyhjät paprikat jäivät pienen maistelun jälkeen lautaselle, vain esikoinen väitti rakastavansa tätä ruokaa ja haluavansa sitä lisää! Eihän se minunkaan lempiruokaa ollut lapsena, mutta nyt jäi vain puolukkahillon kirpeys tästä makuelämyksestä puuttumaan.
No comments:
Post a Comment
Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?