April 5, 2017

Kukkaistutuksia


Joka kevät mieheni saa kevätvillityksen ja lähtee kukkaostoksille.  Olin ihan naatti, mutta minutkin raahattiin pihalle istuttamaan kukkia.  Onneksi sain kaksi reipasta apulaista mukaan ja he tekivätkin erinomaisen hienoa jälkeä!  


Orvokit olimme istuttaneet jo aiemmin ja nyt lisäsin vain pari valkoista kukkaa sinne väliin.  En harmi kyllä osaa näitä nimiä, vaikka ne olisi jo äidinmaidossa pitänyt imeä.  Sori äiti! 


Kukkalaatikot ovat monen vuoden haaveilun tulos.  Mehän siis haaveilemme upeasta puutarhasta, mutta se on ollut täällä vaikeampaa kuin luulimme.  Huomasimme myös, että yhdistelmä lapset, lemmikit ja kukkapenkit eivät elä - heikoin lenkki eli kukkaparat eivät kestä lapsi-ja lemmikkiperheen elämää.  

Alla olevassa kuvassa näkyy, miten suojasimme kukkapenkin matalalla aidalla: ei auta, elukat pääsee sinne sitten toiselta puolelta ja vetävät päiväunia kukkien päällä.  Sinne on jäänyt vain kaikkein vahvimmat kukat kasvamaan, liljat jne.  Niinpä suunnittelimme kukkaistutukset ikkunoiden alle, jossa ne ovat suojassa kuoppia kaivavilta koirilta, päiväunipaikkaa etsiviltä kissoilta ja jalkapalloa pelaavilta lapsilta.  Annoin pari inspiraatiokuvaa työmiehelle ja saimme kotiin tällaiset kauniit takorautaraamit lautalaatikoineen.  


No, lapsi tai pari ovat napsineet muutaman kukan, kun ne siinä niin kädenulottuvilla olevat, mutta muuten laatikot ovat toimineet todella hyvin.  Ja kauniitkin ovat!  Kaksi laatikkoa on korkeamalla olevien ikkunoiden alla, mutten hoksannut ottaa niistä kuvaa.  

Oikeassa elämässä täyttäisin laatikot periaatteella "thrill, fill, spill", mikä tarkoittaa, että laatikoissa olisi kolmenlaista kasvia: yksi silmäänpistävä, näyttävä värikäs kukka, yksi täytekasvi ja yksi, joka roikkuu laatikosta alas.  No, nauroimme, että meillä on omat versiot tästä suunnitelmasta: thrill, kill... 
Eli testaillaan erilaisia basaarista löytyviä kasveja vaihtelevin menestyksin. (tuo kuiva kepakko kukkien keskellä on eräs köynnöskasvi, jonka laitoimme tuonne juurtumaan...)


Flower boxes are a result of years of trying and failing in gardening.  It is hard to have flower beds with pets and children running around in the yard.  Finally I gave couple of inspirational pictures to a welder and he came back with these.  So pretty! 


No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?